avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului- 85%* venitul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului- 85%* venitul obtinut in ultimele 12 luni anterioare nasterii

buna ziua,
am contract de munca pe per .nedeterminata din luna mai 2007 pana in prezent;
sunt in luna a 6 - a (am termen in aprilie 2009).
in luna mai 2008 - am beneficiat de 5 zile de concediu fara plata(pt facultate);
in luna iunie 2008 - am beneficiat de 3 zile de concediu fara plata(pt facultate);
in luna iulie 2008- am beneficiat de 2 zile de concediu fara plata(pt licenta) .
exista cumva riscul sa nu pot sa beneficiez de indemnizatia de 85% din cauza acestui concediu fara plata???
va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebare (daca stiti sigur ceva).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 20 Ianuarie 2009
Beneficiati de indemnizatia pentru CIC, intrucat in calculul celor 12 luni se iau in considerare si fractiunile de luna in în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit,
Prin fractiune de luna se întelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna în care persoana îndreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situatiile prevazute de lege.
Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decât cel prevazut mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Epure Roxana Epure Roxana Buna dimineata.As vrea sa va intreb,daca,in caz,ca sunt insarcinata si firma ne baga cate doua zile pe luna in concediu fara plata,timp de cinci luni,mai ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului nadylive nadylive Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in jur de 17 ianuarie.Am decis ca sotul meu sa ia concediu de crestere a copilului pt 2 ani.Am inteles ca acest lucru e ... (vezi toată discuția)
Obtinerea indemnizatiei copil in situatia expirarii cm roxxanna roxxanna Buna ziua! Am o intrebare la care poate ma puteti ajuta. Am 12 luni lucrate in campul muncii, LA data de 01 August 2009 mi-a expirat insa ctr de munca. ... (vezi toată discuția)