avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obtinerea indemnizatiei copil in situatia expirarii CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obtinerea indemnizatiei copil in situatia expirarii CM

Buna ziua!

Am o intrebare la care poate ma puteti ajuta.

Am 12 luni lucrate in campul muncii, LA data de 01 August 2009 mi-a expirat insa ctr de munca. (am lucrat din octombrie 2006 pana in 31 ian 2009 pe CM NEDETERMINAT, apoi patronul m-a trecut pe o alta firma din 01 feb 2009 pana in 01 august 2009- adica 6 luni- cu CM DETERMINAT).

intrebarea mea este: daca mie mi-a expirat ctr pe 01 august 2009 iar eu am nascut pe 04 august- deci am o dif de 2 zile: 2 si 3 aug- neacoperite ca asigurat- exista cumva riscul sa nu imi aprobe dosarul pt obtinerea indemnizatiei copil din cauza acelor 2 zile? la ITMB mi-au spus ca au fost situatii cand chiar si pt 1 zi neacoperita ca asigurat s-a respins dosarul.

Daca este asa, ce pot face sa pot obtine indemnizatia?imi pot plati eu taxele de asigurare? si daca se poate asa, unde ma duc sa le platesc?la CASMB? sau nu este necesar.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:28, 8 Septembrie 2009
Stimata doamna, veti beneficia de indemnizatie crestere copil. Dvs. nu ati avut concediu prenatal?
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
pakos, utilizator
Parerea mea este ca beneficiati de indemnizatie pentru CIC ... perioada luata in calcul este 4 august 2008 - 4 august 2009.
In calculul celor 12 luni va intra si fractiunile de luna. Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute de lege.

Conditia pentru a beneficia de indemnizatie este ca in ultimul an, timp de 12 luni anterior datei nasterii, copilului sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Acordarea indemnizatiei nu este conditionata de plata contributiilor catre stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Conditii obtinere indemnizatie copil roxxanna roxxanna Am si eu cateva nelamuriri referitoare la obtinerea indemnizatiei pentru copil. Am citit discutiile de pe acest forum dar tot nu am ceva clarificat: Am fost ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil alexandra007 alexandra007 Buna ziua. Eu lucrez in invatamant, contractul de munca imi expira in 08.august.2010, dar o sa fiu angajata iar in 01.septembrie.2010. As dori sa va intreb ca ... (vezi toată discuția)