avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitutea de vedere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitutea de vedere

Pentru aerisirea unei incaperi (bucatarie) este nevoie de construirea unei ferestre mobile, dar nu am acceptul proprietarului vecin. Partea casei unde vreau sa deschid fereastra este la granita cu vecinul. Care sunt dimensiunile ( L+ l ) ferestrei pe care pot sa o construiesc, inaltimea bucatariei fiind de 2,10 m? Daca respect cei 1,90 m cum scrie la C.Civil, nu aerisesc corespunzator.
Vecinul are 2 fete, daca primesc acordul scris al uneia din ele, e valabil, fara notar?

Multumesc.
Lacri.
Cel mai recent răspuns: ContSters116875 , utilizator 09:40, 5 Septembrie 2012
Va multumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute -geam de lumina si aeririse ?????? Analore Analore Apelez la cunostintele dv. intr-o problema care imi este nelara, in cazul constructiei unui imobil chiar pe limita de hotarar intre 2 proprietatii, acestui ... (vezi toată discuția)
Am o camera fara geam si as dori sa pun unul ... animis25 animis25 Buna. O intrebare. Am o camera fara geam si as dori sa pun unul strict pr aerisire. Lung pe orizontala, cam la inaltimea celor ce se pun in baie sau mai ... (vezi toată discuția)
Limita casa fata de vecin laurentiuu laurentiuu Doresc sa construiesc o casa cu ferestre catre vecin.La ce distanta o pot construi?Pe acea parte vecinul meu are deja casa facuta la distanta de 1m fata de ... (vezi toată discuția)