avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
In urma cu 2 luni tatal meu a decedat :sorry:
In urma acestiu eveniment trist, trebuie sa facem actele de succesiune( eu si mama). Ma puteti ajuta in aceasta privinta? Este vorba despre un apartament cu 3 camere. Ce documente trebuie sa intocmim, unde, daca si pe unde avem de achitat vreo taxa...

Va multumesc
Alexandra
Cel mai recent răspuns: salomeeaalexandra , utilizator 16:15, 5 Septembrie 2012
Mergeti la un notar, el se ocupa de succesiuni, banuiesc ca va intelegi cu mama cu privire la dezbaterea succesiunii.
multumesc pentru raspuns. Ma inteleg cu mama, problema este de acte si bani, presupun ca sunt taxe sau mai stiu eu ce si am fi dorit sa aflam dinainte. Daca este si vreun timp limita( ex. 6 luni-12 luni) timp in care sa facem succesiunea
Faceti un drum pana la un notar cu actele in mana si veti afla mai mult decat concret ce si cum.
Va multumesc. Despre asta era vorba. Ce acte? Din pacate timpul nu este intotdeauna de partea noastra iar aceste drumuri de dute- vino ne doboara.

Multumesc raspunsuri si pentru amabilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Gigi-55 Gigi-55 Mostenire O familie formata din mama tata si fiica. Fica sa maritat si a plecat la casa ei, unde si-a intemeiat o familie. Acum parintii sunt batrani, sotul ... (vezi toată discuția)
Anomalie sistem? primarie/ notariat/ succesori. ContSters157367 ContSters157367 In urma decesului mamei am fost trimisa la Primaria, unde a avut ultimul domiciliul defuncta, pentru a ridica asa numita Sesizare, cu care urma sa ajung la ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme ella62 ella62 In urma decesului tatalui meu a fost facuta dezbaterea succesiunii de catre mama , pentru casa si pamant , acum a decedat si mama si am deschis procedura ... (vezi toată discuția)