buna ziua, bogdan ma numesc pana luni am lucrat la un restaurant datorita presiuni ce se aduce pe angajatilor m-am hotarat sa plec .. mai exact .. am vrut sa plec si sa vin a doua zi pentru a scrie demisia.. dar administratorul de acolo.. am rugat sa semnez o cerere de incetarea contractului de munca cu acordul partilor (cerere scrisa de el cu data din ziua respectiva).
Intrebarea mea este .. Pe accea cerere nu trebuia si semnatura administratorului sau directorului urmata de stampila societatii...?
Dupa ce am semnat foia aceia .. mai pot intra in condiu de odihna?
sau mai pot lua somaj?
ma poate indruma cineva ... ? v-as fi recunoscator !
In cazul in care contractul de munca inceteaza in baza acordului partilor, nu, nu puteti beneficia de somaj. Restul perioadei de concediu de odihna neefectuat se va compensa in bani.
1. Daca ati semnat cererea de incetare a contractului de munca (CIM) cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
2. La incetarea CIM angajatorul este obligat sa va acorde drepturile banesti cuvenite pentru munca depusa precum si compensarea in bani a concediului de odihna cuvenit si neefectuat pana la data incetarii CIM.
Ceea ce vi s-a pus sa semnati a fost o cerere prin care doriti incetarea contractului de munca prin acordul partilor. De obicei, aceasta cerere trebuie semnata de superiorul dumneavoastra ierarhic. In urma acestei cereri trebuia sa primiti decizia de incetare a contractului de munca de care dumneavoastra trebuie sa luati cunostinta. Aceasta decizie trebuie sa indeplineasca anumite conditiii pentru a fi valabila. Daca in cerere scrie ca raporturile de munca inceteaza in ziua respectiva si dumneavoastra ati semnat inseamna ca raporturile de munca au incetat in ziua respectiva si zilele de concediu de odihna neefectuat vor trebui platite la ultimul salariu.
Din pacate, in acest caz nu puteti lua ajutor de somaj. Acesta se acorda in anumite cazuri expres prevazute de lege (in cazul anumitor cazuri de concediere)
Preaviz
adinutza.2008
Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)