avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plata in avans
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plata in avans

Buna ziua,
Am gasit un furnizor din Franta si vreau sa achizitionez marfa de la el.Singurul lucru neclar pentru mine este faptul ca imi cere sa fac plata in avans.Este primul contact cu un furnizor extern si nu stiu ce decizie sa iau in legatura cu plata in avans.Ma puteti sfatui ce modalitate de plata este cea mai sigura pentru mine in relatia cu un partener extern?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: enedaniel , utilizator 15:13, 5 Septembrie 2012
O varianta pe care o vad eu ar fi sa-ti trimita un contract de furnizare marfa semnat si stampilat de ei in care sa fie prevazute termenele de plata asa cum trebuiesc ele efectuate. Verifica autenticitatea tuturor datelor furnizate de ei si solicita o factura proforma.O alta solutie este folosirea unui acreditiv (cea mai sigura varianta) dar nu stiu daca poti negocia cu ei. In relatiile internationale "adevarate" se foloseste des acest instrument. Refuzul lor de a-l accepta mi s-ar parea din start suspect.
Multumesc pentru raspuns=D>

Imi puteti explica ce inseamna :,,Payment terms: SWIFT balance before shipment" ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import haine din ue pentru magazin online alex212 alex212 Salutare Imi cer, in primul rand, scuze daca nu am postat in categoria potrivita. Am nevoie de niste informatii referitoare la taxele ce le include importul ... (vezi toată discuția)
Marfa returnata la export dinumarcel dinumarcel Am si eu o problema si caut un raspuns. Am o mica afacere prin care import unele scule speciale si le comercializez. Forma de organizare este de PFA. La unul ... (vezi toată discuția)
Mediere intre srl fara contract mps mps Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie: Am fost angajat al unei firme de comert multinationale cu depozite in mai multe orase din tara. In august 2012 ... (vezi toată discuția)