avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Articol codu munci
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Articol codu munci

Buna ziua sunt angajat al unei societati private pus in situatia de a-mi da demisia la cererea angajatorului ,din pacate nu doresc asa ceva aducindumisa la cunostinta ca societatea nu mai are nevoie de servicile mele ca angajat .Tin sa mentionez daca exista un articol din codul munci in care sa nu poata afecta angajatoru in cazu in care ma da in somaj fara a-i se loa dreptu sa nu mai poata angaja alt om in postul detinut de mine in cadrul societati tin sa mentionez ca in cadrul societati am activat cu contract de munca nedeterminat . Lund la cunostinta cererea verbala a angajatorului eu ca angajat nu pot sa indeplinesc cerintele acestuia de aceie ma adresez dumneavostra daca exista vro posibilitate de a inceta activitatea fara am afecta drepturile legale din codul munci tin sa mentionez ca nu doresc sa imi dau demisia .Multumesc
Daca angajatorul nu mai are nevoie de tine te poate concedia. In aceasta situatie beneficiezi de somaj daca ai lucrat cu contract de munca 12 luni in ultimii 2 ani. Referitor la demisie, aceasta este un act unilateral al angajatului si pune capat unui contract de munca. Daca nu vrei sa iti dai demisia nimeni nu te poate obliga. Dac iti dai demisia nu beneficiezi de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fără preaviz LaurLucreția LaurLucreția Bună ziua, Aș dori să știu dacă îmi pot depune demisia fără preaviz, pe motiv că nu am protecția muncii făcută și nici nu mi s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Concediere tarchi tarchi Angajatorul de la jobul part-time ,ma sunat azi si mi-a spus ca trebuie sa incheiem colaborarea noastra intrucat firma nu mai doreste sa tina angajata o ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil roxana.alecsa roxana.alecsa Buna ziua, M-ar interesa sa stiu ce obligatii are firma la care sunt angajat in momentul intoarcerii mele la munca din concediul de maternitate, adica este ... (vezi toată discuția)