avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prelungire mandat de arestare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Prelungire mandat de arestare

In cazul de fata relatat cu dosarul penal care este in cercetare penala, avocatul poate sa ceara instantei la prelungirea mandatului de arestare art. 320 din C.P.P? Ca inculpata a zis tot adevarul in declaratii. Are vreo sansa sa-i se dea drumul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:03, 13 Septembrie 2012
Daca nu au dreptul nu au dreptul si atat.

Nu conteaza ca sunt frati.

Faptul ca sunt concubini ar putea genera aceleasi probleme ( revocarea masurii) insa trebuie analizate mai multe probleme.

Mie cea mai mare problema imi pare ca fiind frati apare o problema legata de dreptul la viata privata.

In mod normal ar trebui sa locuiasca separat pentru a nu risca sanctiunea revocarii masurii de inlocuire.

Instanta ar fi putut sa dispuna pur si simplu punerea in libertate si fara inlocuirea masurii.
Ori avocatul nu a pus foarte bine problema ori instanta a considerat ca exista riscul sa fuga din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat art. 320 bionescu2012 bionescu2012 As dori un sfat daca se poate. Fratele meu se afla in urmarire penala (in arest preventiv de 5 luni) in faza finala (spre rechizitoriu) si avocatul spune ca ar ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva 29 zile utilizator900 utilizator900 arestarea preventiva se va prelungi cu alte 29 de zile in cazul in care inculpatul isi recunoaste invinuirile? sau se va da hotarare definitiva? (vezi toată discuția)