avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prelungire mandat de arestare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Prelungire mandat de arestare

In cazul de fata relatat cu dosarul penal care este in cercetare penala, avocatul poate sa ceara instantei la prelungirea mandatului de arestare art. 320 din C.P.P? Ca inculpata a zis tot adevarul in declaratii. Are vreo sansa sa-i se dea drumul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:03, 13 Septembrie 2012
Se poate si se va face o expertiza prin care sa se constate daca semnatura a fost data inaintea completarii chitantelor sau dupa completarea lor.
Este important de precizat ca masura arestului preventiv nu se ia tinand cont doar de pericolul social concret al faptei ci si de pericolul pentru ordinea publica.Pericolul social este inclus in pericolul pentru ordinea publica dar ele nu se confunda.Astfel,nu doar gravitatea faptei conduce la masura arestului preventiv ci si periclitarea prestigiului justitiei ce s-ar produce daca infractorul ar fi judecat in libertate.Mai pe romaneste,daca s-ar crea ideea ca justitia este impotenta si nu ia masuri radicale asta cica ar insemna un pericol pentru ordinea publica,in sensul ca si altii ar fi incurajati la savarsirea de fapte penale.In realitate este doar un mijloc pentru justificarea unor abuzuri.
EDEL a scris:

Dar nu poate sa ceara testul cu scrisul? Finca firma care a da facturile in declaratie a zis ca facturile au fost complectate de fata cu ei care e alta minciuna. Nu o ajuta cu nimica? Sau treaba asta se cere numai in cursul judecatii?

Eu eram sigur ca asa au zis.
De aceea exista probleme deosebit de serioase.
Nu se poate stabili prin proba cu scrisul ceea ce vreti.
Presupun ca s-a si efectuat deja.o expertiza grafoscopica si s-a si stabilit ca scrisul ii apartine.
Nu sa efectuat expertiza grafoscopica. Am vorbit azi cu avocatul si spunea ca e mai bine sa cerem expertiza la prima infatisare cand incepe judecata.
Poate ca nu s-a facut expertiza pentru ca si-a recunoscut semnatura si exista si mai multe probe.
Daca isi recunoaste semnatura si parchetul nu considera necesara o astfel de expertiza se va respinge de instanta.
In rest discutati cu avocatul ca el a gandit strategia apararii...in instanta.
Va multumesc pentru afaturile date.

Singura concluzie la care am ajuns este ca daca ai bani iti faci legea daca nu ai faci puscarie ca prostul si pentru altii. Cu dovezi, martori si persoane pacalite de acelas OM daca se mai poate numi OM, PROCURORUL tot ce vrea el face precum caii vad munai inainte nu si in lateral.......Atatea cazuri la televizor si prin ziare cu oameni de renume cu Fapte mult mai mari care a tras tara in jos si ei se plimba liberi fara dureri de cap............
Legea e facuta pentru prosti cu alte cuvinte.

Alte discuții în legătură

Sfat art. 320 bionescu2012 bionescu2012 As dori un sfat daca se poate. Fratele meu se afla in urmarire penala (in arest preventiv de 5 luni) in faza finala (spre rechizitoriu) si avocatul spune ca ar ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva 29 zile utilizator900 utilizator900 arestarea preventiva se va prelungi cu alte 29 de zile in cazul in care inculpatul isi recunoaste invinuirile? sau se va da hotarare definitiva? (vezi toată discuția)