In cazul de fata relatat cu dosarul penal care este in cercetare penala, avocatul poate sa ceara instantei la prelungirea mandatului de arestare art. 320 din C.P.P? Ca inculpata a zis tot adevarul in declaratii. Are vreo sansa sa-i se dea drumul? Va multumesc.
Pai a recunoscut ce a fost pusa sa faca si de cine. Nu avea de unde sa stie in ce probleme si mizerii o sa fie bagata. A patit exact cum m-ai arata pe la televizor pentru cati va bani ajungeau patroni peste noapte.
Daca a recunoscut dar persoana este nevinovata conform legii, instanta va analiza daca este vinovata chiar daca recunoaste...dupa cum ziceti...si poate fi achitata.
Sfatul meu ar fi sa vorbiti serios cu avocatul ei si sa va lamuriti ce anume recunoaste...deoarece daca recunoaste inseamna ca isi recunoaste si intentia...
Sa citeasca rechizitoriul mai inainte de a fi de acord...
Aveti dreptul de a consulta si alt avocat deoarece dreptul la aparare nu este limitat partea avand dreptul de a consulta si 20 de avocati pentru a se apara cat mai bine.
Dupa parerea mea, logic este ca o persoana nevinovata sa nu fie arestata.
Este foarte frumos ca a recunoscut si a avut o atitudine sincera insa cu siguranta ca exista ceva probe la dosar care sa dovedeasca vinovatia si un pericol social concret pentru ordinea publica suficient de mare cat sa o tina arestata.
Este greu de crezut ca s-a aflat intr-o eroare atat de mare incat sa nu isi poata da seama de consecintele faptei sale.
Eu nu exclud aceasta varianta insa intr-o astfel de situatie procesul este teribil de complicat si trebuie dovedit ca...nu a semnat nimic...ca sa scape de raspunderea penala, ceea ce nu cred ca este posibil...
Daca cineva ii da cuiva 1000 de euro sa semneze ceva si acela semneaza si apoi se intamla o infractiune economica grava cel care a semnat va raspunde penal si nimeni nu il va crede ca a semnat pur si simplu.
Vorbiti la modul serios cu avocatul si sa va faca copii xerox dupa tot dosarul ca sa va puteti lamuri.Declaratia ei poate fi contrazisa si de alte probe...
Banii de xerox nu ii suporta avocatul, ci clientul sau rudele clientului.
Am vorbit cu avocatul sa faca copii xerox si a spus ca nu se poate finca dosarul este la Parchet ( in curs de cercetare penala )si nu are cum sa fac copii dupa el. Si mai mult sunt 2 luni de cat e retinuta si nu sa adus nici un fel de proba noua la dosar. Ce nu inteleg ca si la Tribunal si la Curte de Apel se foloseste termenul ,, un pericol social pentru ordinea publica" , de parca a furat, talharit sau a dat in cap la careva de tot se spune ca e un pericol social. De ce?
Sfat art. 320
bionescu2012
As dori un sfat daca se poate. Fratele meu se afla in urmarire penala (in arest preventiv de 5 luni) in faza finala (spre rechizitoriu) si avocatul spune ca ar ... (vezi toată discuția)