avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratie venit automate bauturi reci si snackuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratie venit automate bauturi reci si snackuri

Buna ziua. Cum se declara venitul la automatele de bauturi reci si snackuri? Sunt II cod Caen 4799. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexandruchivu , utilizator 10:25, 6 Septembrie 2012
Depinde. Daca sunteti societate e impozit pe profit sau microintreprindere (in anumite conditii). Daca sunteti PFA sau II veniturile sunt considerate din activitati comerciale independente si cred ca deja vi s-a emis o decizie de impunere pentru plata anticipata...Venitul nu se declara ca atare ci aveti dreptul la deduceri...Furnizati informatii complete pentru un raspuns pe masura.
Am cumparat mai multe automate de bauturi reci si snackuri. Cum procedez pt a inregistra venitul de la automate? Trebuie casa de marcat pentru fiecare in parte??? Trebuie ca atunci cand ridic incasare de la fiecare sa fac o chitanta cu care ma inregistrez???? Cum este cel mai simplu si legal? Va multumesc
Nu va puteti "inregistra cu chitanta"...mergeti la un contabil care sa va sfatuiasca si sa va expuna variantele de pe care le aveti. Sunt prea multe aspecte pentru a putea fi tratate aici. Daca ar fi asa simplu, toata lumea de pe strada ar fi experti contabili si juristi.
Problema este ca in localitatea de unde sunt eu, toti contabilii au pareri diferite si nici unul nu imi da un raspuns sigur. Pentru asta am nevoie si de alte pareri si sfaturi
Nu aveti nevoie de casa de marcat fiscala. Aceasta activitate este exceptata potrivit OUG 28/1999:

Exceptii de la aceasta regula sunt:

a) comertul ocazional cu produse agricole autohton e efectuat de catre producatorii agricoli individuali detinatori de autorizatie in piete, targuri, oboare sau in alte locuri publice autorizate, livrarile de bunuri efectuate prin automatele comerciale, serviciile de parcari auto a caror contravaloare se incaseaza prin automate, precum si activitatile de jocuri de noroc desfasurate cu mijloace tehnice de joc ce functioneaza pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede;

Parerea mea este sa taiati chitanta in momentul colectarii banilor din automatele respective.

Evidentierea in contabilitate a veniturilor realizate din activitatea de comercializare se efectueaza potrivit Reglementarilor contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene, parte integranta a reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.1752/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, potrivit prevederilor pct.214 alin.(2) din reglementarile mentionate, veniturile din vanzarea bunurilor se recunosc in momentul in care sunt indeplinite urmatoarele conditii:

a) entitatea a transferat cumparatorului riscurile si avantajele semnificative care decurg din proprietatea asupra bunurilor;

b) entitatea nu mai gestioneaza bunurile vandute la nivelul la care ar fi facut-o, in mod normal, în cazul detinerii în proprietate a acestora si nici nu mai detine controlul efectiv asupra lor; si

c) veniturile si, respectiv, cheltuielile ocazionate de tranzactie pot fi cuantificate.

Ca urmare, veniturile din vanzarea bunurilor sunt recunoscute in contabilitate cand acestea pot fi cuantificate.

Astfel, este necesara evidentierea distincta a tuturor aprovizionarilor aparatelor, cantitativ si valoric, si in mod corespunzator a incasarilor pe baza de monetar, tinandu-se astfel o evidenta pe fiecare aparat.

Periodic, se vor corela incasarile cu valorile intrate si cele existente in aparate la sfarsitul fiecarei luni.

Alte discuții în legătură

Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende herculeroco herculeroco Buna ziua, am si eu doua intrebari. Am o societate comerciala si am avut ceva profit pe 2008, dar in 2007 am avut pierderi. Trebuie sa acoperim intai ... (vezi toată discuția)
Determinare venit impozabil intreprindere individuala cristina_71 cristina_71 Buna seara , pentru determinarea venitului impozabil la o intreprindere individuala se ia in considerare la venituri baza fara TVA si la cheltuieli baza ... (vezi toată discuția)