avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

somatie imobiliara

Buna ziua .am primit de la un birou executor judecatoresc o somatie 27.062012 si o somatie imobiliara 2908.2012cu privire la un contract de credit nr 70868/1611.2007i
in care mi se aduce in vedere ca in termen de 15 zile daca nu platesc suma de 15055,13 lei cu titlu de credit restant si cheltuieli de judecata imi va fi scos la licitatie publica a imobilului ce ma sfatuiti sa fac avind in vedere ca cred ca suma s a prescris si totusi din ce inteleg eu (f putin )aceasta hotarire nu este data de o instanta judecatoreasca ce pasi ma sfatuiti sa urmez suma imprumutata a fost de 8500 de lei care in mare parte a fost platita va multumesc anticipat .
editat citat

Puteti formula contestatie la executare in termen de maxim 15 zile de la data cand ati luat cunostintă de actul de executare.
Contestatia se timbrează cu timbru judiciar si taxa de timbru, adica la valoarea pretentiilor.
Cereti in constestatie si suspendarea executarii silite. Retineti ca instanta poate suspenda executarea daca depuneti o cautiune in cuantumul fixat, care poate fi de maxim 10 % din valoarea imobilului.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Nu poate fi deschis un dosar de executare silita prin care respectivul imobil sa fie scos la licitatie fara ca anterior sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Se poate ca s-a dorit ca prin somatia emisa prin intermediul executorului sa fie intrerupt cursul prescriptiei de 3 ani.
va multumesc ptr lamuriri dar totusi cred ca perioada de 3 ani s a scurs ultima data parca cind am platit o rata a fost in aprilie 2008 ce ma sfatuiti totusi sa fac chiar daca in mare banuiam ca fara o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabilea nu se poate face nimic sentimentul de nesiguranta exista unde ar trebui sa fac contestatia la biroyul executorului judecatoresc sau ..
Va multumesc dar unde trebuie depusa contestatia si de ce sa depun acesti 10%din valoare imobilului ca creditul nu a fost credit ipotecar
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Probabil, daca nu exista hotarare judecatoreasca , executarea silita s-a inceput in baza contractului de credit care constituie titlu executoriu. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat sa analizeze amanuntit actele, sa vada in ce conditii a inceput executarea silita, in scopul promovarii unei contestatii la executare.
Este greu sa formulez o opinie juridica in lipsa unor date amanuntite si a studierii actelor. Cat priveste prescriptia, nu inteleg despre ce precriptie vorbiti, avand in vedere ca nu exista o hotarare judecatoreasca, pentru a vorbi de prescriptia dreptului la actiune.
Evident ca se pune problema si a prescriptiei dreptului de a cere executarea silita, in baza contractului de credit care este titlu executoriu.Termenul este tot de trei ani de la data la cre se naste dreptul de a cere executarea silita.
Deoarece creantele garantate prin ipoteca sunt imprescriptibile, daca respectivul contract de credit nu a fost garantat cu imobilul, nu aveti de ce sa va faceti griji. Oricand puteti invoca prescrierea dreptului la actiune.

Alte discuții în legătură

Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)
Lamuriri suspendare executare silita si recuperare sume platite leus leus va rog un raspuns in urmatoarea situatie: Am avut o executare silita de la o societate de recuperare , pentru suma de 4050 lei, pentru un titlu executoriu din ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare impotriva unei somatii emise de casa de pensii monik monik buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. am pe cineva in familie care e pensionar si a primit o somatie cum ca trebuie sa dea inapoi niste sume de ... (vezi toată discuția)