avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diferenta intre chitantier in doua sau trei exemplare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diferenta intre chitantier in doua sau trei exemplare?

Buna ziua tuturor, as dori sa stiu care este diferenta intre un chitantier in dublu sau triplu exemplar. Eu conduc o microintreprindere neplatitoare de TVA, am achizitionat azi un chitantier in dublu exemplar in loc de triplu, trebuie sa emit o chitanta maine dimineata la prima ora, nu am gasit in triplu, in consecinta am luat in dublu exemplar. Il pot folosi asa?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:37, 5 Septembrie 2012
Din chitantierul in 3 exemplare primul exemplar este imnanat beneficiarului, exemplarul doi se pune la registru de casa iar al treilea exemplar ramane la cotorul chitantierului. Daca mai doriti un exemplar pentru registru de casa la chitantierul in doua exemplare, puteti sa puneti o coala alba cu indigo si obtineti inca un exemplar, dar puteti sa pastrati doar la cotorul chitantierului care oricum se arhiveaza.
Buna ziua,
Sigur ca il puteti utiliza. Cel de-al treilea exemplar ramane la cotor, dar nu este o problema daca aveti un carnet-chitantier in doua exemplare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivarea chitantelor emise din aplicatii contabile eliasav eliasav Din aplicatiile software, chitanta se listeaza in 2 exemplare: - un exemplar pt platitor - un exemplar ramane la institutia/agentul economic care incaseaza ... (vezi toată discuția)
Tip de chitanta si facturier pentru pfa in partida simpla valentin.ropota valentin.ropota Buna ziua, fiind la inceput revin cu o alta intrebare, am dat comanda de chitantier, e bine in doua exemplare, dar la facturier? La facturier unde merg ... (vezi toată discuția)
Corectitudinea pastrarii chitantelor la o asociatie de propietari gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua Am preluat o asociatie de proprietari de 2 luni si am rugat un contabil sa ma ajute ru registru de casa si sa ma verifice , mi-a rupt chitantele ... (vezi toată discuția)