avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa?

Buna ziua. In urma cu aproximativ 40 zile am sustras din incinta unui santier aproximativ 5 kg de cupru. Am fost prin de politie am dat declaratie despre cum s-au intamplat faptele etc. Acum cateva zile am fost chemat de politistul care m-a prins mi-a aratat dosarul penal care s-a intocmit am dat inca o declaratie similara...apoi mi-a scos in evidenta paginile in care erau mentionate..ca sunt cu propunere de scoatere de sub urmarire penala, si pe alta ca sa primesc o amenda cu caracter administrativ conform articolului 91 daca nu ma insel. domnul politist mi-a spus ca s-a inchis dosarul ca il va trimite la procuratura si trebuie sa astept amenda acasa. tin sa mentionez ca furtul s-a mentionat cu o valoare de 250 ron. nu am antecedente sunt curat ca lacrima nu am avut niciodata probleme cu politia. In cazul asta ce se mai poate face ca sunt foarte nelinistit...se poate modifica ceva intre timp? se poate sa nu se mai dea amenda administrativa ci penala? care ar fi cea mai grea pedeapsa..:( va rog insistent sa-mi raspundeti. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mich3lang3lo , utilizator 20:33, 5 Septembrie 2012
de regula daca prejudiciul este recuperat,fara antecedente ,aveti toate sansele sa primit o amenda adminsitrativa pe care din cate stiu parchetul o da,nu politia
eu zic sa va linistiti
da cuprul a fost luat de cei de la politie si domnul politist mi-a spus ca a fost predat santierului. Da intradevar un procuror de la parchet stabileste amenda. Dar stiti cumva e vreo sansa sa schimbe dosarul penal pana sa ajunga la parchet? sau cel putin sa-l schimbe fara sa fiu instiintat? tinand cont ca am semnat pt tot in dosar ca am luat la cunostinta!
Daca politistul a facut aceasta propunere de SUP aveti sanse foarte mari la o amenda administrativa.
Ramane de vazut cum va aprecia parchetul deoarece acesta este competent conform legii sa decida in astfel de situatii.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin ContSters168422 ContSters168422 Acum o saptamana am facut greseala vietii mele. Degeaba regret acum. E prea tarziu. M-am dus la supermarket, am facut cateva cumparaturi si fara sa gandesc ... (vezi toată discuția)
Permis necorespunzator categoriei mio87 mio87 In data de 03 iulie 2008 mi s-a intocmit un dosar penal conform articolului 86 alin 2 din Codul Rutier. Am condus pe drum public o motocicleta cu capacitatea ... (vezi toată discuția)