avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Disjungere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Disjungere

Buna ziua
Daca intr-un dosar de talharie sunt audiati martorii si se dovedeste prin marturia acestora ca cel acuzat de complicitate nu se face vinovat de acest lucru dar nu vine sa depuna marturie victima , mentionez ca victima nu l-a acuzat pe cel incadrat ca si complice, nici nu a fost mentionat in declaratiile acestuia din cadrul anchetei, se poate face disjunctie in dosar daca nu se prezinta nici la termenul urmator?
Multumesc oricui ma poate ajuta cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: clara1967 , utilizator 11:33, 6 Septembrie 2012
nu exista disjunctie in termeni juridici. daca nu exista indicii privind savirsirea unei infractiuni atunci procurorul va emite o ordonanta de NUP.
Utilizatorul se referea la disjungere.
ART. 38
Disjungerea
În cazul de indivizibilitate prevăzut în art. 33 lit. a), precum şi în toate cazurile de conexitate, instanţa poate dispune, în interesul unei bune judecăţi, disjungerea cauzei, astfel ca judecarea unora dintre infractori sau dintre infracţiuni să se facă separat.

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disjungerea cu trimiterea partii vatamate spre cercetare florindbro florindbro Este legala actiunea procurorului de finalizare a dosarului penal prin emiterea unei ordonante in care se scoate de sub urmarire penala inculpatul pentru 215 ... (vezi toată discuția)
Audiat ca martor George915 George915 Bună ziua. Dacă am fost audiat ca martor si am scris ca \' Nu am nimic de declarat\", pot fi acuzat de mărturie mincinoasă sau de obstrucționarea anchetei ... (vezi toată discuția)
Disjunge- formarea unui nou dosar elenisa elenisa In cererea initiala au fost 3 capete de acuzare; pentru unul din cele 3 capete de acuzare, se va forma un nou dosar si se va judeca separat. Formarea unui nou ... (vezi toată discuția)