avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Disjunge- Formarea unui nou dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Disjunge- Formarea unui nou dosar

In cererea initiala au fost 3 capete de acuzare; pentru unul din cele 3 capete de acuzare, se va forma un nou dosar si se va judeca separat. Formarea unui nou dosar presupune o alta cerere, alte documente depuse la dosar, sau sunt suficiente actualele documente existente deja? Am citit cate ceva despre disjungere, dar as vrea sa va intreb, presupune cumva si ancheta penala?
Cel mai recent răspuns: elenisa , utilizator 15:36, 24 Ianuarie 2014
Daca prin ancheta penala va referiti la urmarire penala, din ceea ce relatati va spun ca nu e nevoie de „ancheta penala”. Probabil in ceea ce priveste cele doua capete de acuzare instanta a apreciat ca nu comporta probleme speciale si probabil s-a terminat cercetarea judecatoreasca, insa in ceea ce priveste un al treilea capat de acuzare/ a treia infractiune se impune administrarea unui probatoriu mai complex, desi daca toate capetele de acuzare privesc acelasi inculpat disjungerea este improprie si cu privire la toate infractiunile se impune o judecata comuna.
Daca pentru primele doua infractiuni s-a urmat procedura simplificata prevazuta de art. 320, indice 1 Cpp, iar cu privire la a treia infractiune inculpatul nu a recunoscut savarsirea acesteia, atunci pot intelege de ce s-a dispus disjungerea.
Cu privire la inscrisuri, instanta trebuie sa se ocupe.
Nu stiu daca disjunctia se refera numai la infractiuni sau infractori, eu am formulat cerere de contestare a executarii silite cu trei capete de acuzare, in care am semnalat diferite nereguli ce tine de legalitatea unor acte. Probabil instanta urmareste verificarea legalitatii acestor acte. Cat despre celelalte capete de acuzare, cred ca au fost acceptate anumite exceptii invocate de partea adversa ( o ploaie de exceptii procesuale), nu am vazut hotararea judecatoreasca inca. Altfel toate cele trei capete de acuzare sunt cam strans legate intre ele.
Am cerut anularea contractului, dar cum nu sunt titular ci doar codebitor, probabil a acceptat exceptia partii adverse precum ca nu se judeca decat cu titularul contractului; asta fiind doar una dintre exceptiile invocate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
elenisa, utilizator
Va trebui sa asteptati motivarea dosarului si citatia din dosarul disjuns (pt a putea vedea daca va priveste si pe dvs sau nu).

Ati vorbit de "acuzatii"' ceea ce ne-a dus cu gandul la un dosar penal, insa dvs tb sa vorbiti despre ppretentii intr-un dosar civil.

Binenteles ca se pot disjunge capete de cerere si intr-un dosar civil, ceea ce s-a si intamplat in cauza. Daca aveti calitate in dosarul disjuns, veti putea merge in arhiva instantei si studia acel dosar pt a vedea ce acte contine acesta. Si daca nu sunt complete, aveti posibilitatea s acompletati dosarul cu ce alte inscrisuri mai detineti.

Un dosar civil nu va implica niciodata o ancheta penala. Sunt alte orgene competente in penal (politie, parchet) si presupune ca dvs sa faceti o plangere in fata acestor organe, daca considerati ca in cauza exista si o infractiune.
Acum vad si eu ca dumneavoastra vorbiti despre un dosar civil avand ca obiect contestatie la executare. Aveti posibilitatea sa mergeti la instanta si sa studiati dosarul nou format. Observ ca in aceasta contestatie la executare vorbiti despre faptul ca ati solicitat anularea contractului? Cu privire la acest aspect s-a dispus disjungerea? Daca nu stiti, trebuie sa mergeti sa studiati dosarul cauzei.
Disjungerea s-a dispus nu pentru anularea contractului, ci pentru o executare silita anterioara prin vanzarea imobilului ca garantie.
Daca in cazul unei executari silite prin executor jud. eu am facut contestatie, dar in cerere la inceput unde se scriu datele de identificare, eu am trecut creditoarea si nu executorul jud (desi si banca trebuia mentionata din alte motive) , iar pe sit-ul judecatoriei a aparut la parat doar banca ca intimata, banuiesc ca nu am indreptat actiunea impotriva cui trebuia, poate trebuia trecut si executorul jud, avand in vedere ca, era vorba despre viciu de procedura de care trebuia sa raspunda numai executorul jud.
Dumneavoastra ce credeti?
In ce conditii o persoana fizica se poate reprezenta singura in recurs? Ca reclamant sau ca parat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
elenisa, utilizator

Alte discuții în legătură

Disjungere Daniel1234567 Daniel1234567 Sunt inculpat intr.un dosar in care pe fond judecatorul s.a abtinut cu privire la judecarea exceptiilor de neconstitutionalitate deoarece le respinsese in ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacata o hotarare de suspendare a judecatii? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Cum se poate ataca o hotarare de suspendare a judecatii. Aceasta hotarare a fost data in cadrul unei contestatii la executarea silita fara a exista ... (vezi toată discuția)
Legi disjungere / separare capete de cerere in alt dosar? specificarea obiectului judecatii? justice123 justice123 Ce legi specifica si in ce situatii se pot disjunge sau separa capete de cerere in alt dosar? Mentionez ca in dosarul in care instanta mi-a disjuns / separat ... (vezi toată discuția)