Eu si sotia mea detinem un spatiu comercial si am facut un contract de comodat care poate fi reziliat doar cu acordul partilor si care mai are 5 ani de valabilitate . Recent sotia mea a dat divort de mine si divortul a devenit irevocabil. Ea si-a schimat numele revenind la cel de dinaintea casatoriei. Acel contract mai este valabil din cauza ca sotia nu mai are acelasi nume? Poate sa rezilieze contractul chiar daca eu nu sunt de acord?pe motiv ca nu mai are acelasi nume
Sotia nu trebuie in mod obligatoriu sa incheie un act aditional, CNP-ul ei dovedeste ca este una si aceeasi persoana. In mod normal, in conformitate cu Codul civil sunteti obligat sa restituiti bunul la termenul convenit, adica peste cei 5 ani. Nu schimbarea numelui este problema, ci ceea ce spune codul civil in privinta unei restituiri inainte de termen:
Ca va poate cere acest bun inainte de termenul stabilit cand el insusi(adica sotia) are o nevoie urgenta si neprevazuta de bun sau cand d-voastra va incalcati obligatiile(un ex. folositi spatiul in alta destinatie decat cea pentru care v-a fost pus la dispozitie, sau il dati mai departe spre folosinta altei persoane, etc.)
Schimbare nume
catalin1983
Buna ziua as dori sa stiu catva pasi in schimbarea numelui,eu am 30 de ani parinti mei sunt divortati de mai bine de 10 ani eu am ramas cu numele tatalui si ... (vezi toată discuția)