In termenul de 6 luni am dat o declaratie la notariat ca accept mostenirea dupa unchiul care nu avea alti mostenitori.
Cand am fost sa platesc impozitul la apartamentul din Bucuresti mi s-a spus ca a fost platit de X, in baza unui certificat de legatar universal.
Presupun ca testamentul nu este real; trebuie sa intru in posesia testamentului si nu stiu cum. I-am cerut o copie lui X dar nu vrea nici sa mi-l arate.
multumesc
1) dacă pe cale amiabilă Nu e șansa reușitei, atunci : dacă cunoașteți datele personale ale imobilului în speță de la unchiul dvs., depuneți o Cerere de eliberare a unui Extras de C.F la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București-Carte Funciară.Din acel document va rezulta adevărul.Dacă e trecută în act ca fiind proprietar persoana ”X” : a) consultați un BUN avocat bază-Testamentul și anulați celălalt testament al persoanei ”X„.Problema prezintă mai multe aspecte și ”dedesubturi”, ce nu-și au rostul a fi discutate acum : spre exemplu, a fost ultimul act de voință al unchiului dvs. în favoarea persoanei ”X” (iar dvs. NU v-a comunicat nimic) și contează hotărâtor acest aspect.
2) art. 1127-1128 C. Civ., stabilesc condiţiile în care moştenitorii nesezinari, legatarul universal sau cu titlu universal, intră în stăpânirea de fapt a moştenirii ce li se cuvine.
Puteti solicita unui notar de la locul ultimului domiciliul al defunctului sa efectueze verificari in Registrul de evidenta a procedurilor succesorale. Veti alfa unde/la biroul carui notar a fost eliberat acel certificat de legatar, etc.
1) Legatar universal = reprezintă acea persoană căruia cineva îi lasă prin testament întreaga sa avere.Așadar, trebuie să faceți o introspecție între rudele unchiului și veți descoperi ”America”, adică ceea ce e musai.
2) N.C.Civil ne arată următoarele la art.1128despre :Transmisiunea moştenirii
Intrarea legatarului universal sau cu titlu universal în stăpânirea moştenirii
(1) Legatarul universal poate cere intrarea în stăpânirea de fapt a moştenirii de la moştenitorii rezervatari. Dacă asemenea moştenitori nu există sau refuză, legatarul universal intră în stăpânirea moştenirii prin eliberarea certificatului de moştenitor.
(2) Legatarul cu titlu universal poate cere intrarea în stăpânirea de fapt a moştenirii de la moştenitorii rezervatari sau, după caz, de la legatarul universal intrat în stăpânirea moştenirii ori de la moştenitorii legali nerezervatari care au intrat în stăpânirea moştenirii, fie de drept, fie prin eliberarea certificatului de moştenitor. Dacă asemenea moştenitori nu există sau refuză, legatarul cu titlu universal intră în stăpânirea moştenirii prin eliberarea certificatului de moştenitor.