avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt legatar universal, mai impart mostenirea cu rude?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt legatar universal, mai impart mostenirea cu rude?

Buna ziua,

Va rog tare mult daca puteti sa ma lamuriti in legatura cu un testament in care sunt trecuta drept legatar universal.

Defunctul nu are descendenti, nici ascendenti, nici sotie, ci doar doua nepoate din partea fratelui sau decedat in urma cu mai mult timp. Care este procedura pentru a putea intra in posesia certificatului de mostenitor? Mentionez ca are o luna de cand a decedat.

Si ce e cel mai important: In cazul existentei acestui testament in care imi revin toate bunurile defunctului, nepoatele mai au vreun drept sau pot cere parte din mostenire, pot ataca testamentul? Defunctul si-a dorit foarte mult ca nepoatele din partea fratelui sa nu mosteneasca absolut nimic, motiv pentru care m-a trecut pe mine in testament.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:54, 2 Septembrie 2016
Mergeti la notar, acceptati mostenirea, vi se elibereaza certificatul de mostenitor si ulterior intrati in stapanirea de fapt a mostenirii. Nepoatele, ca descendenti de colateral privilegiat, nu au drept a mostenire in acest caz, nefiind mostenitori rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Testament universal ContSters226194 ContSters226194 Cine sunt considerati mostenitori rezervatari? Fratii si copiii fratilor defunctului sunt mostenitori rezervatari? Ce inseamna legatar universal? Daca din ... (vezi toată discuția)
Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)