Cum as putea dovedi faptul ca o persoana este decedata de mai bine de 40 de ani?este important pentru mine,deoarece imobilul in care locuim este intabulat pe numele acestei persoane si nu ne putem intabula ,deoarece nu putem dovedi decesul fostului proprietar.Am incercat la politie,dar nu ne-au putut ajuta daca stim doar numele,in rest nimic.
La Biroul de Carte Funciara, la Directia de taxe si impozite, la Primarie unde se inregistreaza toate cazurile de deces, la Serviciul de evidenta a populatiei (Directia informatizata a persoanelor) etc.
Incercati cu declaratia a doi martori (vecini de bloc care sa aiba varsta de 60-70 ani) data la notariat, care cunosc exact ca persoana a decedat acum 40 de ani.
Va multumesc pentru raspunsul atat de prompt,adevarul e ca de 3 ani ma zbat prin tribunal cu 1 proces de uzucapiune,am schimbat si avocatul,dar nici acesta pe care il am acuma nu a reusit sa scoata certificat de deces,de la evidenta populatiei i-au raspuns ca nu sunt suficiente datele furnizate,voi incerca cu un martor care stie precis ca persoana a decedat (parintii acestuia au fost proprietarii terenului din 1945) dar nu stiu daca va fi de ajuns la proces.
Multumesc inca o data
Buna!
Vreau doar sa va impartasesc bucuria mea vizavi de faptul ca azi s-a incheiat procesul.
Asa am procedat :am dus 1 martor invarsta,care cunostea faptul ca persoana respectiva a decedat.
A durat 5 minute toata treaba.Pentru asta am asteptat 3 ani! Toate bune tuturor!