avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot sa dovedesc ca o persoana care nu mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot sa dovedesc ca o persoana care nu mai traieste,......nu traieste?!

Cum as putea dovedi faptul ca o persoana este decedata de mai bine de 40 de ani?este important pentru mine,deoarece imobilul in care locuim este intabulat pe numele acestei persoane si nu ne putem intabula ,deoarece nu putem dovedi decesul fostului proprietar.Am incercat la politie,dar nu ne-au putut ajuta daca stim doar numele,in rest nimic.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:28, 5 Februarie 2009
La Biroul de Carte Funciara, la Directia de taxe si impozite, la Primarie unde se inregistreaza toate cazurile de deces, la Serviciul de evidenta a populatiei (Directia informatizata a persoanelor) etc.
Incercati cu declaratia a doi martori (vecini de bloc care sa aiba varsta de 60-70 ani) data la notariat, care cunosc exact ca persoana a decedat acum 40 de ani.

Av. Cermak Iuliana
Va multumesc pentru raspunsul atat de prompt,adevarul e ca de 3 ani ma zbat prin tribunal cu 1 proces de uzucapiune,am schimbat si avocatul,dar nici acesta pe care il am acuma nu a reusit sa scoata certificat de deces,de la evidenta populatiei i-au raspuns ca nu sunt suficiente datele furnizate,voi incerca cu un martor care stie precis ca persoana a decedat (parintii acestuia au fost proprietarii terenului din 1945) dar nu stiu daca va fi de ajuns la proces.
Multumesc inca o data
Buna!
Vreau doar sa va impartasesc bucuria mea vizavi de faptul ca azi s-a incheiat procesul.
Asa am procedat :am dus 1 martor invarsta,care cunostea faptul ca persoana respectiva a decedat.
A durat 5 minute toata treaba.Pentru asta am asteptat 3 ani! Toate bune tuturor!
Felicitari pentru reusita. Si sa stapaniti cu bine imobilul dobandit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot argumenta cererea de repunere pe rol a dosarului suspendat? cosarpavel cosarpavel Dosarul(obiect dosar:uzucapiune) a fost suspendat in data de 23.09.2010 ,deoarece nu am putut depune certificatul de deces al proprietarului intabulat in 1922 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu inlocuirea buletinului... frank_isn frank_isn Buna, am si eu nevoie de putin ajutor pentru ca mam plimbat deja putin aiurea.. Mi-am pierdut buletinul, care acum este si expirat, in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)
Sunt vie, insa apar decedata in baza de date a cnas elenitaela elenitaela ce trebuie sa fac ca dupa cnp meu apar decedata in baza de date a cnas dar eu sunt vie si habar nu incotro sa merg sa dovedesc ca sunt vie. (vezi toată discuția)