avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate

Bună ziua. La alegerile locale din iunie am câştigat un mandat de consilier local si am fost validat. Recent, mi s-a propus ocuparea unei funcţii publice (funcţionar public de execuţie) la o Primărie din altă localitate. Am auzit multe păreri diferite despre o eventuală incompatibilitate în acest caz, şi v-aş ruga să mă ajutaţi care este adevărul până la urmă. Dacă ocup funcţia publică propusă, va trebui să renunţ la mandat? Dacă nu renunţ la mandat, oricine poate sesiza Prefectura sau există o procedură anume? Mulţumesc pentru atenţia acordată.
Cel mai recent răspuns: puru geta , utilizator 08:57, 7 Septembrie 2012
Mai pe scurt si fara sa ne invartim in jurul cozii, puteti ocupa o functie publica de executie si pastra mandatul de consilier local atata vreme cat cele doua sunt la institutii diferite (exact cum ati precizat dvs). Erati in incompatibilitate daca functia publica era la primaria din localitatea unde sunteti consilier local.
Sa aveti certitudinea ca puteti ocupa si o functie publica pe langa cea de consilier local puteti adresa o intrebare la ANI, care are publicate raspunsuri a diferitelor spete, fiind si cei care verifica incompatibilitatile. [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public ategro ategro Daca lucrez deja ca si functionar public , am dreptul in acelasi timp sa fiu consilier local intr-o alta institutie publica sau e incompatibil? Va ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să-mi spuneți dacă un consilier județean ... IORDAN ELENA IORDAN ELENA Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți dacă un consilier județean poate participa la un concurs pentru ocuparea unui post contractual vacant, în sensul că ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public moclaura moclaura buna ziua, sunt functionar public de executie in judetul ialomita, candidez pt functia de primar intr-o uat din judetul braila si vreau sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)