Buna ziua. Fratele meu a murit intr-un accident de masina, el a fost in dreapta soferului. As vrea sa stiu daca avem vreo sansa ca soferul sa primeasca inchisoare cu executare...?, avand in vedere faptul ca a avut viteza de 180 km / ora in localitate, a mers pe contra-sens, iar pasagerii din masina l-au rugat sa opreasca si el le-a facut in ambitie sa mearga din ce in ce mai tare, sa faca jaloane si sa mearga pe contrasens.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,conform cod.Penal art 178 clar soferul trebuie sa primeasca cu executare de la 1 an la 5.Acum depinde in instanta cum considera si tot o data daca cineva din partea soferului doreste sa scape usor si sa dea atentii.In Romania se practica asa ceva din pacate.!Dar logic si normal se executa pedeaspsa plicata de instanta.
Numai convingerea judecatorului va duce la individualizarea pedepsei care poate fi si cu suspendare.Constituiti-va parte civila si solicitati daune morale si materiale.
Uciderea din culpa a unei persoane se sanctioneaza cu pedeapsa inchisorii de la 1 la 5 ani. Nu aveti nici o garantie ca judecatorul va stabili pedeapsa inchisorii cu executare, in stabilirea pedepsei se va tine cont de circumstantele in care fapta a fost savarsita, gradul de vinovatie al faptuitorului, precum si de faptul ca aceasta este sau nu prima infractiune savarsita de el.
Pedepse
GeorgianaI06
Se poate da pedeapsa cu inchisoare cu executare in cazul infractiunilor comise in cadrul unui accident de circulatie in urma caruia au murit 3 persoane? (vezi toată discuția)
Buna ziua
ccaamelia
concubinul meu a avut un accident de masina ....iar acum este judecat pentru ucidere din culpa.iar o cunostinta de-a mea mi-a spus ca detinuti careispasesc o ... (vezi toată discuția)