avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Facultate platita de catre angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Facultate platita de catre angajator

In cazul in care un cabinet de avocatura platitor de TVA, doreste sa asigure angajatului in functie de referent in justitie, urmarea unei facultati de Drept particulara, se poate scadea in contabilitate cu aceasta cheltuiala, are vrun avantaj de pe urma acestei cheltuieli?

Va multumesc anticipat,
Cu stima si respect,
Ioana
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:55, 24 Octombrie 2013
Faceti un act aditional la contractul individual de munca in care specificati obligatiile salariatului ca urmare a platii scolarizarii de catre cabinet (de exemplu sa nu plece inainte de un anumit termen de la absolvire etc.) si introduceti pe cheltuieli chitantele emise de institutia de invatamant. E bine ca pe acestea sa se treaca si cabinetul ca platitor.
Iulian Manea a scris:
... si introduceti pe cheltuieli chitantele emise de institutia de invatamant.

Pentru angajat trebuiesc platite impozite pe venituri asimilate salariului?

Iulian Manea a scris:
E bine ca pe acestea sa se treaca si cabinetul ca platitor.

La facultate contractul este cu studentul (persoana fizica) si nu au cum (si nici nu vor) sa treaca si alt nume (cabinet, firma, etc) pe chitanta/factura. Ce ar fi de facut in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata studii in caz de renuntare la academia de politie frf2014 frf2014 Buna seara, Doresc sa stiu care ar fi procedura exacta in caz ca doresc sa renunt la studiile academiei de politie. La inceput noi am semnat un contract ... (vezi toată discuția)
Terminare studii facultate privata - dezavantaj la angajare? andr2 andr2 Salutare! Am o mica dilema..de fapt, e destul de mare...:) Am 22 de ani, sunt absolvent al unei facultati de stat, urmez un masterat la ASE si sunt ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi facultate privata DAB99 DAB99 Salutare! Ma aflu in fata unei dileme care ma framanta de ceva vreme. Urmez cursurile unei facultati de drept particulare si pot spune ca am o nesiguranta ... (vezi toată discuția)