avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Copie legalizata
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Copie legalizata

Buna ziua,

Intrebarea mea este urmatoarea: orice copie legalizata trebuie sa aiba acea stampila in relief? Am facut azi mai multe copii si am realizat acasa ca doar cele ale certificatului de nastere au, iar cea a diplomei de bacalaureat nu. Este o problema daca nu o are? mentionez ca aceste copii legalizate imi necesare la inscrierea la facultate.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
gabi19, utilizator
Cel mai recent răspuns: AntiStress , utilizator 16:02, 6 Septembrie 2012
Timbrul sec (stampila in relief), obligatoriu pe toate actele notariale din 1/10/2011.
Conform unei hotărâri adoptate de Consiliul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, începând cu data de 1 octombrie 2011, notarii publici au obligaţia să aplice timbrul sec pe toate actele instrumentate.

Hotărârea în discuţie are la bază o Notă a Preşedintelui UNNPR privind unificarea practicii în materia securizării actelor notariale şi alte două hotărâri ale Consiliului Uniunii din 2002, una prin care s-a aprobat timbrul sec ca element de securitate obligatoriu, şi o alta prin care actele autentice şi certificatele de moştenitor trebuie să conţină în mod obligatoriu elementele de securizare.
(Timbrul sec este o imagine imprimată în relief pe hârtie, cu ajutorul unui dispozitiv special de metal. El întărește valoarea unui act şi oferă o mai mare siguranţă împotriva falsurilor prin marcare permanentă a documentelor originale.)

Va intoarceti la Biroul Notarial si solicitati aplicarea timbrului sec, pentru ca aceasta copie a diplomei de Bacalaureat sa fie recunoscuta ca autentica, altfel puteti risca interpretarea copiei ca un fals.

Succes.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
AntiStress, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract de vanzare al unui imobil trebuie sa contina obligatoriu ... AccedaConsulting AccedaConsulting Un contract de vanzare al unui imobil trebuie sa contina obligatoriu si sigiliu pe langa stampila notarului? Sau actul este la fel de autentic si fara sigiliu ... (vezi toată discuția)
Autenticitate diploma vally vally Buna ziua, De curand am avut nevoie de o copie legalizata a diplomei de bacalaureat,dar nici un notar nu a vrut sa o legalizaze X-( deoarece stampila ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare-cumparare e autentic fara timbru sec? silentk6 silentk6 Buna ziua, As dori sa stiu, cel putin pana luni cand as putea sa apelez la alt notar, daca un contract de vanzare-cumparare incheiat la notar e valabil daca ... (vezi toată discuția)