avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua.
Vreau sa va intreb in ce imprejurari poate fi atacata a declaratie de testament, dat in prealabil de defunct in timpul vietii sale?Si cu ce sanse
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2009
ContSters74363, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:56, 20 Ianuarie 2009
Daca este vorba despre o declaratie de acceptare a unei succesiuni, data in fata unui notar, in termen de 6 luni de la data decesului persoanei a carei succesiune este acceptata, aceasta nu poate fi atacata cu sanse de a fi anulata.

Av. Cermak Iuliana
La ce vă referiţi? Ce înţelegeţi prin declaraţie de testament?
O persoana in timpul vietii sale a lasat in mostenire prin testament toate bunurile sale unui singur fiu,care intra in posesia bunurilor dupa moartea persoanei respective.
Aceasta declaratie (intelegere)a fost data in fata notarului.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2009
ContSters74363, utilizator
Testamentul poate fi atacat daca incalca rezerva succesorala.Aveti sanse sa obtineti o parte din mostenire.

Av. Cermak Iuliana
Adica.....va rog ce inseamna rezerva succesorala.
Cazul expus de mine nu este a mea, sunt doar intermediar.

Alte discuții în legătură

Succesiune în urma unui testament care încalcă rezerva succesorală. cum se dezbate moștenirea în acest caz? carmenfulop carmenfulop Decedeaza sotul.Acesta lasa un testament notarial , in care toate bunurile mobile si imobile le lasa sotiei.Se specifica , ca are 2 copii. Care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)
Reductiune testamentara yulianus yulianus Buna ziua. Revi cu o intrebare,pt cineva care ma poate ajuta, sunt intr-un proces cu unchiul meu partaj judicar, in care el cere reductiune testamentare(eu am ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)