avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca pentru ore suplimentare de lucru, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca pentru ore suplimentare de lucru, neplatite.

Sunt agajat ca reprezentant tehnic, de cca 5 luni, la o societate comerciala in domeniul vanzarilor alimentare, cu CIM la 8 ore de munca/ zi (program de la 9.00 la 18.00 cu pauza de masa la ora 13.00). In urma cu cca 3 saptamani mi s-a trimis prin reteaua interna un e-mail de instiintare ca in ziua respectiva trebuie sa raman la munca peste programul de lucru pana aprximativ la ora 21.00 (cca 3 ore suplimentare) pentru o asa-zisa sedinta unde eu am fost alesul sa particip. Am intrebat, verbal, daca aceasta munca suplimentara este recompensata si am primit raspuns negativ. Am refuzat, ca raspuns la acel e-mail, sa fac acea munca suplimentara stiind ca va fi neplatita, iar in consecinta, dupa alte 2 saptamani mi s-a pus in fata sa semnez demisia cu acordul ambelor parti. Bine-inteles ca am refuzat si acest lucru, urmand un dialog pe tema nesupunerii mele fata de sistem etc... etc si amenintarea ca daca nu plec de bunavoie vor urma penalizari zilnice in urma carora oricum voi pleca.
Acum, mai am 3 zile din concediul legal de odihna pentru cele 5 luni lucrate (obtinute in urma programarii prestabilite), dar dupa aceea, probabil ca o sa urmeze ... adevarata confruntare.
Cum ar trebui sa procedez, legal, in apararea drepturilor mele si pentru a nu crea conflicte si mai mari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 7 Septembrie 2012
1) Pana acum ati procedat corect,insa acum urmeaza conflictul,ei o sa va gaseasca diferite motive ptr a va face sa plecati de bunavaoie,va vor face viata grea,dar daca sunteti stapan pe dvs,puteti sa le aratati ca daca vor sa sperie pe cineva,sa sperie,insa nu pe dvs :D

2)Chiar daca se va intampla sa va gaseasca motiv de a va disponibiliza,dvs ii aveti la mana cu acel e-mail ( daca nu l-ati sters inca...) si puteti sa-i atrageti atentia ca daca vor razboi,le veti face si dvs viata grea prin denuntarea la ITM cea ce v-au zis ca sa ramaneti peste program neplatit.

3) Sa speram ca lucrurile se rezolva,nu fiti stresat,lasati aceste ganduri si incercati sa va ganditi la altceva mai bun,asta ca sa nu va imbolnaviti. Stresul va poate imbolnavi.

4) Purtati o discutie linistita,spuneti-le ca daca ati ramane atunci peste program fara sa smnati ca ramaneti peste program,si s-ar intampla sa vi se intample un accident de munca,cine ar fii responsabil?

Succes.
buna seara!
scuze de interventie...
am o problema oarecum asemanatoare (la mine inca nu s-a pus problema demisiei) in sensul ca sunt "retinuta" peste programul normal de lucru (de pauza de masa nici nu se pune problema) si as vrea sa stiu cum si ce pot face (in afara de sesizare la ITM) tinand cont de faptul ca zilnic primesc prin e-mail tot felul de "sarcini" care trebuiesc rezolvate imediat...
sa inteleg ca daca mi se intampla ceva (la serviciu nu cred ca este cazul) in drumul meu (mentionat in fisele ssm cred) spre casa nu poate fi accident de munca deoarece este cu mult dupa terminarea programului normal si nu exista un acord semnat pt ore suplimentare?
inca o data scuze si multumesc.
o seara frumoasa.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
rouasa, utilizator
Alta cale nu aveti , decat instanta de judecata .. de aceea , va trebui sa depuneti sesizarea la ITM si /sau la Inspectia Muncii - for superior ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare neluate in calcul Hookah Hookah Buna seara, am si eu o problema la actualul loc de munca, sa va explic situatia: Sunt angajat cu contract de de 40 ore pe saptamana distribuite inegal iar ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa si timpul de lucru ContSters75393 ContSters75393 La un program de lucru de la ora 07 00--17 00 cu pauza de masa de 1 ora cate ore suplimentare ii revine unui angajat la zi? 1 sau 2 ore suplimentare ? (vezi toată discuția)
Demisie julia06 julia06 Buna ziua Vreau sa imi bag demisia la munca.Daca nu am semnat inca un act aditional la CIM ar trebui sa stau in preaviz doar 15 zile? In perioada preavizului ... (vezi toată discuția)