avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal furt

buna ziua, desi stiu ca subiectul a mai fost dezbatut tot nu am stare daca nu ma raportez la problema mea personala......zilel trecute am fost surprinsa intr-un supermarket in timis cand am sustras bunuri in valoare de 50 de lei....povestea sta asa, am cumparat in valoare de 15 lei iar niste prostii(acum imi dau seama cu adevarat)pentru care nu aveam sincer bani,respectiv sampon, gel de dus si o crema le-am bagat in geanta... dupa ce am trecut de casa, m-au abordat agentii de securitate, m-au dus in spate, au descoperit ce aveam in genta si au chemat politia....acestia mi-au luat declaratii, mi s-.a spus ca se va intocmi dosar penal , am recunoscut fapta am fost cooperanta, bunurile au fost returnate magazinului....m-am simtit oribil, total dezumanizata pentru ce am putut sa fac... sincer va spun... nu exista scuza pentru o fapta de genul, dar in momentul ala parca mintea mi s-a umbrit

Ideea e ca e prima abatere, nu am mai facut asa ceva, nu am antecedente penale, am absolvit o facultate, lucrez....... politistului i-a fost mila de mine, a spus ca a scris in procesul verbal, sa ma ajute... vreau sa stiu care e cel mai rau lucru care se poate intampla...am nevoie de un avocat?magazinul mai poate depune plangere daca am inapoiat bunurile??? in 2 luni de zile ar trebui sa plec din tara, oare se va solutiona pana atunci??
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
apostolalexandra, utilizator
In situatia in care bunurile au fost recuperate,nu exista prejudiciu,nu aveti antecedente penale,pe cale de consecinta exista sanse mari ca dosarul sa fie solutionat prin NUP
si care e procedura acum?o sa fiu citata la politie pentru amprentare si fotografiere, si alte declaratii?
Va sfatuiesc sa mai treceti pe la politie si sa va interesati de stadiul dosarului cam peste 30 - 40 de zile.
Probabil veti fi amendata dar fapta dvs va fi trecuta in cazier.
cum adica?amenda administrativa e trecuta in cazier, ca am citit pareri impartite...????si scrie si pentru ce?
apostolalexandra a scris:

cum adica?amenda administrativa e trecuta in cazier, ca am citit pareri impartite...????si scrie si pentru ce?

Amenda administrativa nu apare in cazier si la prejudiciul pe care il aveti este foarte mare probabilitatea sa va fie aplicata doar o amenda administrativa.
Eu nu recomand sa mergeti la politie si sa ii enervati.In general doar avocatii merg la politie in astfel de cazuri nu si persoanele invinuite...
Lasati lucrurile asa.

Alte discuții în legătură

Furt calificat ajutati-ma!! tynna tynna in urma cu o luna eu si ink o prietena am furat din hypermarket produse cosmetice in val de 80lei, am fost prinse am platit produsele am dat declaratii!a fost ... (vezi toată discuția)
Modul de citare stefania_ stefania_ Buna seara. Intr-un dosar de fals si uz de fals s-a efectuat o expertiza grafoscopica la Cluj(LIEC) care spune ca semnatura nu apartine ... (vezi toată discuția)
Furt minor k1234 k1234 Minorul are 17 ani.Fapta:furtul dintr-un hipermarket.Valoarea obiectelor a fost estimata la 500 ron.Obiectele au fost platite la fata locului.I-a fost ceruta ... (vezi toată discuția)