avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal furt

buna ziua, desi stiu ca subiectul a mai fost dezbatut tot nu am stare daca nu ma raportez la problema mea personala......zilel trecute am fost surprinsa intr-un supermarket in timis cand am sustras bunuri in valoare de 50 de lei....povestea sta asa, am cumparat in valoare de 15 lei iar niste prostii(acum imi dau seama cu adevarat)pentru care nu aveam sincer bani,respectiv sampon, gel de dus si o crema le-am bagat in geanta... dupa ce am trecut de casa, m-au abordat agentii de securitate, m-au dus in spate, au descoperit ce aveam in genta si au chemat politia....acestia mi-au luat declaratii, mi s-.a spus ca se va intocmi dosar penal , am recunoscut fapta am fost cooperanta, bunurile au fost returnate magazinului....m-am simtit oribil, total dezumanizata pentru ce am putut sa fac... sincer va spun... nu exista scuza pentru o fapta de genul, dar in momentul ala parca mintea mi s-a umbrit

Ideea e ca e prima abatere, nu am mai facut asa ceva, nu am antecedente penale, am absolvit o facultate, lucrez....... politistului i-a fost mila de mine, a spus ca a scris in procesul verbal, sa ma ajute... vreau sa stiu care e cel mai rau lucru care se poate intampla...am nevoie de un avocat?magazinul mai poate depune plangere daca am inapoiat bunurile??? in 2 luni de zile ar trebui sa plec din tara, oare se va solutiona pana atunci??
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
apostolalexandra, utilizator
Amenda administrativa nu este mentionata in cazierul judiciar.

Va multumesc mult pentru amabilitate celor care au raspuns....mai am o intrebare legata de subiect... ce ar trebui sa fac daca vreau sa fiu citata la alta adresa fata de cea din buletin?
Art. 177 cod procedură penală:

Locul de citare

Învinuitul sau inculpatul se citează la adresa unde locuieşte, iar dacă aceasta nu este cunoscută, la adresa locului său de muncă, prin serviciul de personal al unităţii la care lucrează.

Dacă printr-o declaraţie dată în cursul procesului penal învinuitul sau inculpatul a indicat un alt loc pentru a fi citat, el este citat la locul indicat.

În caz de schimbare a adresei arătată în declaraţia învinuitului sau inculpatului, acesta este citat la noua sa adresă, numai dacă a încunoştinţat organul de urmărire penală ori instanţa de judecată de schimbarea intervenită, sau dacă organul judiciar apreciază pe baza datelor obţinute potrivit art. 180 că s-a produs o schimbare de adresă.

Dacă nu se cunoaşte adresa unde locuieşte învinuitul sau inculpatul şi nici locul său de muncă, citaţia se afişează la sediul consiliului local în a cărui rază teritorială s-a săvârşit infracţiunea. Când activitatea infracţională s-a desfăşurat în mai multe locuri, citaţia se afişează la sediul consiliului local în a cărui rază teritorială se află organul care efectuează urmărirea penală.

un asemena dosar in care s-a recunoscut fapta s-au inapoiat bunurile ar avea de ce sa dureze mai mult de 2 -3 luni de zile?repet sunt nevoita sa plec din tara pentru po perioada destul de lunga si nu as vrea sa am probleme cu o eventuala neprezentare in cazul unei citatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat ajutati-ma!! tynna tynna in urma cu o luna eu si ink o prietena am furat din hypermarket produse cosmetice in val de 80lei, am fost prinse am platit produsele am dat declaratii!a fost ... (vezi toată discuția)
Modul de citare stefania_ stefania_ Buna seara. Intr-un dosar de fals si uz de fals s-a efectuat o expertiza grafoscopica la Cluj(LIEC) care spune ca semnatura nu apartine ... (vezi toată discuția)
Furt minor k1234 k1234 Minorul are 17 ani.Fapta:furtul dintr-un hipermarket.Valoarea obiectelor a fost estimata la 500 ron.Obiectele au fost platite la fata locului.I-a fost ceruta ... (vezi toată discuția)