avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita

Am o nelamurire:
Daca autoritatea parinteasca este comuna, celalalt parinte la care minorul nu are stabilit domiciliul, este nevoit sa solicite obigatoriu program de vizita? De ce acesta nu-si poate vedea copilul ori de cate ori are posibilitate? Daca este obligatoriu, de ce el de multe ori este la fel stabilit ca in vechiul C.Civil? O zi pe saptaman, un week-end,....etc. Poate fi acest timp injumatatit (jumatate la mama si jumatate la tata), bineinteles intr-un timp rezonabil (sper sa se inteleaga ce zic). De ce de multe ori trebuie sa sufere minorul/minorii, pentru ca sotii nu se mai inteleg. Interesul superior al minorului nu este acela de a crea o suferinta acestuia si de ce nu se tine cont si de acest aspect. De ce de multe ori in astfel de situatii nu se tine cont de acest aspect foarte sensibil...? Poate fi acest program injumatatit? Chiar daca mama de multe ori se opune, netinand cond de dorintele minorului. Cum poate acest aspect legal rezolvat??? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 09:41, 8 Septembrie 2012
nu. dar este recomandat.
autoritatea comuna nu presupune vizitarea copilului oricand
pentru ca instantele nu si-au schimbat obiceiurile....
foarte foarte greu in practica ....
la acest lucru nu va poate raspunde decat o instanta care judeca altfel...eu subscriu la ceeace scrieti
daca minorul este audiabil, teoretic aveti ceva sanse....

tocmai asta este, nu vreau sa stresez minorul si asa e destul de....
si tu crezi ca daca minorul este impartit asa nu va mai fi stresat?din contra,el nu va mai avea un program,un reper,o stabilitate...e trist ca gandesti asa.
Nu sunt avocat,sunt doar o mama.
Nu te supara, voi aveti tot timpul dreptate, numai ca ganditi.......sa nu zic cum, dar mai strist este ca faceti regula ceea ce este si mai strist....scz dar asta este (vb aici numai de tine ca mama sa nu inteleaga altcineva gresit) si ca sa fie mai clar punete tu in aceeasi situatie....si?????? Si iti zic eu...obisnuiestete sa vezi cum este!!!
daisy_giullia a scris:

si tu crezi ca daca minorul este impartit asa nu va mai fi stresat?din contra,el nu va mai avea un program,un reper,o stabilitate...e trist ca gandesti asa.
Nu sunt avocat,sunt doar o mama.


Si dumneavoastra credeti ca este normal ca un copil sa nu-si poata cunoaste tatal?
Va asumati acest mare pacat?

Alte discuții în legătură

Custodia tatalui  As avea o intrebare.Am o prietena in varsta de 15ani si e in custodia mamei,si nu mai doreste sa stea cu mama ei ar vrea la tatal ei .(Parinti ei au divortat ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliul la mama, ce drepturi am? ramonuta ramonuta In urma divortului amiabil la notar (acum 2 luni), s-a stabilit domiciliul copilului la mine (mama) si custodia comuna. Fostul meu sot spune ca ma da in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor- custodie comuna rebrisoreana_timisoara rebrisoreana_timisoara Buna. Ma numesc S.S. din Timisoara, anul trecut am divortat in luna martie de mama copilului la notar, de comun acord, realizandu-se o conventie parentala cu ... (vezi toată discuția)