Am o nelamurire:
Daca autoritatea parinteasca este comuna, celalalt parinte la care minorul nu are stabilit domiciliul, este nevoit sa solicite obigatoriu program de vizita? De ce acesta nu-si poate vedea copilul ori de cate ori are posibilitate? Daca este obligatoriu, de ce el de multe ori este la fel stabilit ca in vechiul C.Civil? O zi pe saptaman, un week-end,....etc. Poate fi acest timp injumatatit (jumatate la mama si jumatate la tata), bineinteles intr-un timp rezonabil (sper sa se inteleaga ce zic). De ce de multe ori trebuie sa sufere minorul/minorii, pentru ca sotii nu se mai inteleg. Interesul superior al minorului nu este acela de a crea o suferinta acestuia si de ce nu se tine cont si de acest aspect. De ce de multe ori in astfel de situatii nu se tine cont de acest aspect foarte sensibil...? Poate fi acest program injumatatit? Chiar daca mama de multe ori se opune, netinand cond de dorintele minorului. Cum poate acest aspect legal rezolvat??? Multumesc
Este normal pentru un parinte sa-ti poata vedea copilul oricand. Cine nu intelege acest aspect inseamna ca nu pune mai presus de propriul interes pe cel al copilului. Asa cum spune si m_ella2005, ideal este sa existe intelegere si respect.
Cazul dvs, Martonze, poate este unul particular, nu poate nimeni sa va acuze de ceva. Important este ca la sfarsit, pentru ca odata si odata se va sfarsi aceasta poveste inevitabil, sa va puteti uita in ochii copilului si sa-i spuneti ca tatal lui, asa cum este el, ii vrea doar binele si nu i-ati restrictionat niciodata accesul la copil din proprie initiativa pe considerente personale.
Pana la urma oameni suntem si cred ca, indiferent de conjunctura in care ne aflam, comunicarea este cea mai importanta si rezolva orice situatie.
"Este normal pentru un parinte sa-ti poata vedea copilul oricand. Cine nu intelege acest aspect inseamna ca nu pune mai presus de propriul interes pe cel al copilului."
Pardon, este normal pentru un copil sa-si vada parintele cand doreste ! Asta este interesul major al copilului. Copilul are un program, parintii au programe diferite. Normal este sa existe un punct de intersectie intre aceste programe. Nu este normal ca doua persoane sa fie puse la dispozitia celei de-a treia, iar cea ce-a treia sa fie disponibila doar cand vrea.
Inainte de toate ar trebui testata responsabilitatea fiecarui parinte. Si aceasta responsabilitate fata de copil, cuprinde perioada de cand mama a ramas insarcinata.
Custodia tatalui
As avea o intrebare.Am o prietena in varsta de 15ani si e in custodia mamei,si nu mai doreste sa stea cu mama ei ar vrea la tatal ei .(Parinti ei au divortat ... (vezi toată discuția)