avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Penalitati vs. cheltuieli / venituri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Penalitati vs. cheltuieli / venituri

Am o problema legata de neonorarea unui contract comercial intre doua societati comerciale. Penalitatile ce urmeaza a fi platite de una dintre societati catre cealalta sunt inregistrate pe cheltuieli deductibile sau nedeductibile?

Dar penalitatile incasate de cealalta societate sunt venituri impozabile?

Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 20:18, 7 Septembrie 2012
Penalitatile platite in cazul contractelor comerciale intre societati,sunt cheltuieli deductibile fiscal.
Penalitatile incasate de cealalta societate,sunt venituri impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati - pfa vs. sc adrianadamian2009 adrianadamian2009 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: O PFA a semnat un contract de prestari servicii cu o societate comerciala. Societatea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile/nededuclibile dates.raluca dates.raluca Buna dimineata, imi poate explica si mie ce sunt alea cheltuieli deductibile si nedeductibile? Daca se poate as dori si exemple sa pot intelege mai bine...Stiu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli microintreprindere Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua1 Va rog respectuos sa-mi dati si mie unele lamuriri privind micro platitoare de 3% si neplatitoare de TVA: 1. Pot face contract de comodat pentru ... (vezi toată discuția)