avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de mana

Imi puteti spune, va rog, daca actele de mana, netrecute pe la notariat, semnate si de martori sunt valabile? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelinamicu , utilizator 22:59, 7 Septembrie 2012
Depinde de document, daca legea cere ca acesta sa fie incheiat sub forma autentica sau poate fi incheiat si sub semnatura privata
daca implica asupra unui imobil ( Case teren, etc) nu sunt valabile. sub sanctiunea nulitatii trebuie sa fie incheiate in forma autentica( la notar)
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Sunt valabile pentru vanzarea de bunuri mobile !
da, este vorba de bunuri imobile. Multumesc frumos pentru raspunsul dvs. Cum pot obtine o programare pentru o consultatie la dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire? stefanbb stefanbb Buna ziua!Unchiul meu a revocat acum 5 ani testamentul prin care ii lasa fratelui meu un teren.in prezent unchiul doreste sa imi inscrie mie acest teren.1.Care ... (vezi toată discuția)
Antecontract sub semnatura privata cu martori mircea93 mircea93 Buna ziua.Daca vreau sa fac un contract de vinzaree cumparare cu semnatura privata(scris acasa de mina) pot sa fie martori mama mea si tatal sotului?Va ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament prin avocat sau notar ? marius.m marius.m Cum sa cumpar un apartament, prin avocat sau prin notar ? Am stabilit ca eu platesc taxele \'notariale\'. S-ar parea ca vanzarea facuta prin avocat este mult ... (vezi toată discuția)