avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bunuri personale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bunuri personale

Buna ziua, Timp de cca 12 ani am convietuit in concubinaj in casa
respectivei, pe parcursul acestui timp am achizitionat diverse bunuri,
unele pe numele ei,unele pe numele meu si altele la comun sau pentru care nu mai avem acte nici unul dintre noi. Ce se intampla cu toate aceste bunuri dupa despartire; respectiva refuza sa-mi dea bunurile pentru care am documente pe numele meu.Am fost la politie dar mi-au aruncat repede in fata "nu este treaba noastra dom`le sa va impartim bunurile, duceti-va la tribunal" ,acum eu intreb : exista vreo lege in tara aceasta care sa precizeze ca acele bunuri pentru care am documente de provenienta(facturi,chitante) pe numele meu nu sunt ale mele sau ca trebuie sa ramana la ea?Ce ma sfatuiti sa fac, la cine sa mai reclam,din ce am mai citit, faptul ca nu vrea sa m-i le dea se poate incadra la cateva infractiuni toate pedepsite penal parca: sechestru de bunuri,abuz de incredere,chiar furt.Pana acum am facut o plangere la politie dupa multe insistente pentru care am nr de inreg.Multumesc
Cel mai recent răspuns: driver_host , utilizator 07:47, 8 Septembrie 2012
Se poate incerca actiune in justitie dar care nu garanteaza recuperarea bunurilor-care pot fi instrainate de proprietarul spatiului
In acest moment nu exista infractiune. Atata vreme cat ati avut o relatie de concubinaj atata vreme, legea considera ca le-ati cumparat amandoi. Nu e proprietate in devalmasie, ca a sotilor, cat mai curand un drept de creanta pe care legea il da unui partener asupra celuilalt...in fine, e o discutie tehnica prea lunga.
Ideea este urmatoarea: daca nu reusiti sa va intelegeti amiabil asupra impartirii bunurilor, va trebui sa promovati in instanta o actiune avand ca obiect partaj judiciar. Si va costa, fiindca ca trebui sa timbrati pretentiile, apoi sa se achite o sulta...e mai ieftin sa va intelegeti. Medierea acestei situatii o poate face un avocat, fara probleme, in incercarea de a nu va adresa instantei si a pierde mai mult.
Multumesc pentru raspunsul promp dar am o neclaritate, i-mi puteti spune exact care este acea lege la care faceati referire :"legea considera ca le-ati cumparat amandoi".Asta nu cu scopul de a va contrazice ci pentru a ma documenta mai bine.

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
driver_host, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa concubinaj ContSters97117 ContSters97117 Nu stiu daca problema mea se incadreaza in acest domeniu ,dar incerc totusi sa va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti putea raspunde, sau eventual ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau partea mea din proprietate unui copil danut.cheptanaru danut.cheptanaru pot sa dau partea mea din proprietatea comuna(o casa) cu sotia ,unui copil de al nostru fara sa fim divortati (vezi toată discuția)
Copiii mei pot mosteni bunurile concubinei, in cazul decesului meu? comarius comarius Buna ziua ! Daca se poate sa fiu lamurit intr-o problema ... De 16 ani traiesc in concubinaj. In acest timp nu am divortat, avand grija ca, copiilor mei din ... (vezi toată discuția)