avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna seara,
doresc sa aflu daca exisa un testament care nu poate fi atacat?
Imi pun aceasta intrebare pentru ca sunt recasatorita si impreuna cu sotul meu am construit doua case..Sotul are doua fete din prima casatorie iar eu am o fica din prima casatorie pe care sotul meu a adoptat-o.Una din case am dat-o fetelor sotului cu contract vanzare -cumparare, dupa ce ele s-au casatorit cu specificatia ca nu mai au nici o pretentie pentru ce-a de a doua casa. Au facut o declaratie la notarul care a incheiat toata tranzatia si i-am explicat tot. In cea de a doua xasa locuiesc eu sotul si fiica mea,casa e pe numele sotului si as vrea sa stiu cum imi pot apara drepturile in cazul in care si-ar schimba opinia si decizia de atunci, fetele mari, care deja si-au primit mostenirea.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
emiliamaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 21:45, 7 Septembrie 2012
Teoretic orice act poate fi atacat.
Problema se pune ca la intocmirea respectivului act, sa se ia masuri asfel incat sansele de succes ale celul care ataca actul incheiat sa fie nule.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Preintampinarea problemelor de succesiune mirasandra mirasandra Buna seara, va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez ca sa mi se implineasca dorinta privind succesorii mei, data fiind situatia mea familiala: am 2 ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire? carinica carinica Sunt o persoana divortata cu un copil.Fostul meu socru s-a recasatorit avand o casa proprieyate personala.A facut un testament inainte de casatorie prin care ... (vezi toată discuția)