S-a intamplat un lucru foarte grav. Am constat ca s-a declarat la primarie ca a avut loc adunare generala (2 AG) de stabilire a bugetului pe 2012. Nu a avut loc nici o asemenea adunare, nu au fost afise la avizier, nu s-a convocat nimeni. Exista un mic grup de proprietari care au semnat pe niste procese verbale si in tabele convocatoare, aceeasi care sustin noul presedinte si care sunt dispusi la orice.
Cum pot dovedi ca este un fals? Tabelele convocatoare cum trebuiesc completate? E normal sa apara mereu doar aceleasi semnaturi? Unii care semneaza nici macar membri de asociatie nu sunt.
1-Adunarea generala trebuie sa fie convocata si adusa la cunostiinta proprietarilor prin informare la avizierul scarii/tronsonului,iar dovada comunicarii se face cu tabelul semnat de proprietari
Daca a fost convocata si a avut loc adunarea generala,trebuie ca in caietul proceselor verbale care se incheie cu ocazia convocarii adunarii sa fie mentionate date referitoare la prezenta proprietarilor,
daca a fost intrunit cvorumul de 50+1 din membri proprietari,ordinea de zi si hotararile adoptate,
semnaturile participantilor
Daca aveti suspiciuni privitor la corectitudinea convocarii AG aveti dreptul ,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 sa solicitati oficial presedintelui de asociatie clarificarea situatiei si prezentarea documentelor justificative
Daca intampinati la nivelul asociatiei dvs dezinteres /refuz,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Asa cum va spuneam, nu a avut loc nici o AG, au facut ei un PV si apoi cei din cercul lor l-au semnat.
Ce poate face primaria in acest caz? Probabil ca PV-ul e in regula dar nu au fost nici afise la avizier si nici tabele, le-au contrafacut si pe acestea si au zis ca au fost.
Primaria, functionarii de la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari, ar putea face o ancheta asupra problemei solicitate.
AG se poate desfasura la a doua convocare si cu un cvorum redus, daca la prima convocare nu s-a intrunit cvorumul de 50% +1.
Da, stiu asta cu cvorumul insa ei nu s-au intilnit, au facut hirtiile, s-au anuntat intre ei si noi ceilalti am ramas ca prostii. Ne-am dat seama de asta dupa ce am vazut la avizier o scrisoare de la primarie unde scria de cele doua AG care vezi doamne fusesera.
Cum sa sensibilizam primaria sa faca ancheta?
Multumesc celor doua doamne.