avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce institutie poate controla cenzorul asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce institutie poate controla cenzorul asociatiei de proprietari?

Cenzorul nu verifica legalitatea actelor emise de asociatie, nu cunoaste si nici nu vrea sa cunoasca legea.
Astfel, incurajeaza ilegalitatile.
Cine poate amenda cenzorul?
In afara de adunarea generala, aia stiu.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costin Savescu , utilizator 14:54, 8 Septembrie 2012
Este ales sau angajat de asociatie, deci nimeni nu se amesteca in felul in care isi face treaba in afara conducerii asociatiei.
~ Conținut șters la cerere ~
Adunarea generala nu are autoritatea si competenta sa amendeze cenzorul din cadrul asociatiei de proprietari
Aveti la indemana art 55 din L nr 230/2007 care precizeaza ca
serviciile specializate din cadrul primariei Generale a municiului Bucuresti si cele locale ,exercita control asupra activitatii financiar-contabile a asociatiei de proprietari din oficiu sau la cererea unuia sau mai multor proprietari

Totodata cererere pentru verificare financiar contabila asociatie de proprietari aveti dreptul sa solicitati inclusiv la CECCAR care va poate pune la dispozitie lista cu personal specializat si poate incheia contra cost expertiza
Multumesc.

Nu stiu daca primaria va verifica contabil asociatia. Daca nu ai bani de expertiza CECCAR atunci se intelege ca cenzorul nu raspunde in fata nimanui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociaþii de proprietari arondoru arondoru Dacă cenzorul asociaţiei de proprietari nu face parte din asociaţia respectiva ce forma de contract trebuie sa întocmeasca asociaţia pentru serviciile de ... (vezi toată discuția)
Cenzor elabucur_2007 elabucur_2007 Buna seara Va rog sa-mi spuneti ce obligatii are un cenzor si ce remuneratie poate primi pentru gestionarea a 133 de apartamente. Pentru a putea indeplini ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern la asociatii de proprietari arhicoc arhicoc Conform Legii 230/2007: \"Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a ... (vezi toată discuția)