avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cuantum daune morale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cuantum daune morale

Vreau sa stiu daca trebuie sa achit vreo suma,drept taxa,in tribunal,in cazul in care as cere daune morale,intr-un proces.Si daca da,cam care ar fi cuantumul taxei?Este cumva in functie de suma solicitata drept daune?Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alex Dedu , Mediator 11:30, 8 Septembrie 2012
Daca daunele morale sunt cerute pe calea unei actiuni deschise in civil atunci aceasta actiune se timbreaza cu un timbru judiciar calculat la cuantumul daunelor cerute.

Daca daunele morale le solicitati in cadrul unui proces penal in urma constituirii ca parte civila in acel proces, atunci nu se aplica taxa de timbru judiciar.
Taxa de timbu,taxa judiciara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri de taxe de timbru proces civil mariamem mariamem Vroiam sa-ti spuneti va rog frumos daca sunt scutite de taxe de timbru actiunile si cererile referitoare la cauze penale inclusiv despagubirile civile pentru ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru apatiei apatiei Am o nedumerire si destul de mare,sint intr-un proces care poarta unele semne de inoiala din punctul meu de vedere.Mai pe scurt ;am chemat in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Facilitare taxa judiciara. _Alin_ _Alin_ Am introdus o actiune pentru raspundere delictuala (art. 1349 c.c.) prin care am solicitat si o anumita suma ca daune morale de cateva zeci de mii de lei. ... (vezi toată discuția)