avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru

Am o nedumerire si destul de mare,sint intr-un proces care poarta unele semne de inoiala din punctul meu de vedere.Mai pe scurt ;am chemat in judecata pe numitul B.T in urma unui proces penal pe care l-am cistigat dar nu am fost multumit de cum s-a rezolvat ,si am deschis un proces civil in care cer daune morale si materiale. Prima Instanta imi cere sa depun suma de 1850 lei taxa de timbru judiciar ,iar la recurs Tribunalul Bucuresti imi cer si ei 1405 lei taxa de timbru judiciar.(Dosar nr.26730/299/2011)Itrebare;de ce?.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:34, 14 Decembrie 2012
Taxa de timbru este calculata in functie de valoarea obiectului litigiului.

In mod normal in recurs taxa de timbru ar fi trebuit sa fie 50 % din cea platita la fond.

In cazul dvs nu este asa, ceea ce ma face sa cred ca probabil instanta de fond nu a calculat corect taxa de timbru, iar tribunalul va cere acum sa achiatati diferenta pe care nu ati achitat-o initial.

Daca sunteti nemultumita de cuantumul taxei ce v-a fost pusa in vedere o puteti contesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia timbrarii insuficiente BMV BMV Buna ziua, As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este practica judiciara in urmatoarea situatie: intr-un proces civil (judecat pe vechiul cod) aflat in al ... (vezi toată discuția)
Venituri modeste si taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Va rog , o lamurire: 1. Cauza evaluabila in bani. Instanta de fond : TRIBUNALUL. RECLAMANTA plateste TAXA JUDICIARA DE TIMBRU la valoarea declarata . Pierde ... (vezi toată discuția)
Neplata taxei de timbru leonida leonida buna seara,sunt in proces cu o SC,am avut judecarea pe fond la tribunal unde respectiva SC a cerut sa plateasca taxa de timbru esalonat si i sa admis cererea ... (vezi toată discuția)