avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere anulat

Am si eu o intrebare daca am permisul de conducere anulat pot da de permis in alta tara si sa conduc si in romania pe perioada suspendari?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 16:49, 8 Septembrie 2012
:D

Problema e controversată.
S-a ajuns până la Curtea de Justiție a UE cu o astfel de problemă de către un cetățean german (d-na Mathilde Grosser) care după ce nu a reușit să-și ia permisul de conducere în Germania. a reușit sa-l obțină in Cehia - unde se știe că sunt condiții mult mai „avantajoase”. ;)

Cu toate acestea, CJUE a statuat în cauza Mathilde Grasser vs. Freistaat Bayern din 19 mai 2011 că permisul obținut într-un alt stat UE, fără respectarea strictă a condițiileor de rezidență a persoanei respective pe teritoriul acelui stat, va putea să nu fie recunoscută de statul a cărui resortisant este persoana respectivă.

Deci, în concluzie după părerea mea, vă puteți asuma un risc, dar e pe riscul D-voastră. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in ro Petreppp Petreppp daca permisul de conducere a fost suspendat in Romania pe o perioada de 30 de zile pot face o declaratie notariala cum ca nu voi conduce pe teritoriul Romaniei ... (vezi toată discuția)
Rezident pe termen lung- ce alexandragabriela12 alexandragabriela12 Am un prieten care de curand si-a schimbat permisul de sedere pe care il avea si a primit unul mai \"ALTFEL\"=D>. Permisul vechi a fost tot permanet adica pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a conduce - infractiuni la oug nr. 195/2002 Mircic Mircic Daca am fost condamnat printr-o Hot.definitiva in Romania si deci pe teritoriul Romaniei nu mai pot conduce,pot sa dobindesc in urma unui ex permis de ... (vezi toată discuția)