Buna Ziua,
am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Am o casa la tara mostenire de la bunici(casa a fost construita din fostul grajd si sura in anul 1987).In urma cu 3 ani am inceput consolidarea respectivei case si extinderea ei cu inca o camera si un hol, izolarea ei introducerea apei in casa,introducerea curentului electric, etc.Nu am autorizatie de constructi nici de extindere.Ce pot sa fac pentru a intra in legalitate si a putea sa intabulez casa respectiva?Ce probleme pot avea daca cineva ma reclama la primarie sau la alte institutii(tribunal sau alte autoritati). VA MULTUMESC PENTRU RAPUNSURI ANTICIPAT!
Fiind la tara este posibil sa gasiti intelegere mai multa la primarie. Depuneti pentru un certificat de urbansim pentru extindere, modernizare si consolidare. Dupa ce obtineti urbanismul trebuie sa obtineti autorizatia de construire, si dupa un anumit timp si procesul verbal de receptie finala a lucrarilor. Atentie, autorizatia trebuie sa contina un proiect exact cu ceea ce ati construit deja.. Daca obtineti si aceste documente treceti pe rolul fiscal noua suprafata pe care o aveti prin extindere, apoi cu un expert cadastru faceti documentatia pentru cadastru si intabulare.
Daca nu gasiti intelegere la primarie , este posibil sa primiti o amenda care este destul de mare. La tribunal nu se fac reclamatii, se depun actiuni.
Autorizatie casa
CATALIN2
Buna tuturor,
Nu stiu daca ma adresez bine insa am si eu o nelamurire
Bunicul meu vrea sa imi lase mostenire o casa
Din pacate aceasta casa, este ... (vezi toată discuția)