avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce e de facut ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce e de facut ?

Buna seara , am o tema, problema care ma cam roade si anume : bunicii au lasat prin testament nepoatei (minora) tot ce detin ei bunuri mobile si imobile , in 2011 noiembrie bunica moare . Pana in acest moment nu s-a deschis nicio o succesiune . Precizez ca bunicii au o singura fiica . Problema e urmatoarea impreuna au strans si niste bani pe langa casa pe care o au , acesti bani au fost stransi impreuna dar ca titular la banca e trecut doar bunicul si din nefericire a incaput pe mana unor escroci si din ce stim noi deja l-ar fi convins sa scoata o suma de bani din cont . Nepoata mostenitoare testamentara ce ar trebui sa faca in situatia asta ? Fiica ar mai avea vreun drept ?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 21:45, 9 Septembrie 2012
Titularul contului este bunicul!
da
Pai da.....deci dansul are drept de dispozitie asupra lor!
Daca contul era comun, succesorul poate sa ceara partea sa de jumatate. Pe calea ordonantei presedintiale poate bloca bunicul in a se atinge de bani peste valoarea a jumatate din ce era in momentul decedului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune iuli113 iuli113 bunicul meu nu a dezbatut succesiunea dupa bunica,acuma bunica apare pe extras ca proprietara,dar sunt curios daca poate deveni proprietar daca are ... (vezi toată discuția)
probleme dezbatere succesiune iuli113 iuli113 Bunicului meu i-a fost lasat un testament prin care bunica ii lasa lui toata mostenirea,dar are 2 fiice,de la moartea bunicii au trecut 2,5 ani,am fost la un ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)