avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil minor cu unul din parinti in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil minor cu unul din parinti in strainatate

pe scurt: sot, sotie, copil stabiliti de doua luni in strainatate, (rezidenti), din care doar sotia lucreaza cu contract. In cazul unei divort sotul va reveni acasa iar sotia va ramane in strainatate. Copilul unde va ramane in tara sau in strainatate?
Multumesc! In acest moment sotul se poate intoarce acasa cu copilul chiar daca nu are acordul sotiei ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:03, 9 Septembrie 2012
Copilul va ramane cu parintele cu care Veti decide daca divortati de comun acord sa stea, sau va decide instanta , desi autoritatea parinteasca se va exercita in comun.
Acum chiar daca sunteti casatoriti aveti nevoie de acordul celuilalt parinte ca sa calatoriti cu minorul.
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
ContSters250994, utilizator
pot divorta in Italia ( mai greu si mai costisitor) sau in Romania.nici un sot nu poate calatori cu copilul peste granita fara acordul celuilalt.

copilul va ramane unde se inteleg partile sau decide instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor in strainatate, dupa divort sflorin_1316 sflorin_1316 As vrea sa calatoresc in strainatate cu copilul meu minor. Dupa divortul din 2008, copilul mi-a fost incrediintat mie. Celalalt parinte nu l-a vizitatat ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu copil minor in romania(tatal cetatean italian) alexalex2016 alexalex2016 Din articolul: În ce condiții putem călători cu copiii în străinătate?nu reiese ca eu si fiica mea de 3 ani (tatal este italian),am putea calatori in si ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate ocmanescu ocmanescu Buna Ziua Va Rog Daca imi Puteti Spune Pot Calatori Cu Copii In Strainatae Fara Acordul Celuilalt Parinte Daca Am Aceasta Sentinta Judecatoreasca:Desface ... (vezi toată discuția)