avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Supravegherea video nu constituie proba in instanta???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Supravegherea video nu constituie proba in instanta???

Asta mi-a fost transmis azi de un domn agent de la politie...ca proba video de la statia petroV nu constituie proba...ci ca el va face un referat pe baza vizionarii ...pentru ca ..nu poate lua inregistrarea de la statia peco...ca e in format ddf....
si ca ar fi bine...daca citez" mai vreau sa traiesc in orasul acesta sa-mi retrag plangerea"...ca oricum nu voi avea inregistrarea in instanta... Ce pot face eu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cedomir , utilizator 18:01, 11 Iulie 2018
Stimate utilizator,

Inregistrarile audio sau video sunt mijloace legale prin care se constata elementele de fapt ce pot servi ca probe.
Pentru a fi utile cazului este necesar ca inregistrarea sa fie efectuata cu autorizarea motivata a presedintelui instantei careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta sau de la instanta corespunzatoare in grad acesteia in a carei circumscriptie se afla sediul parchetului din care face parte procurorul care supravegheaza urmarirea penala.
Insa inregistrarile la statia peco pot servi la aflarea adevarului ca mijloace materiale de proba care inseamna ca sunt obiectele ce trebuie ridicate de organul de cercetare penala, intrucat contine o urma a faptei savarsite.
In baza art 96 Cod procedura penala organul de cercetare penal (politia judiciara) are obligatia sa ridice obiectele ce pot servi ca mijloc de proba in procesul penal.
Mai mult, orice persoana fizica si juridica, in speta statia peco, in posesia careia se afla camera video ce poate servi ca mijloc de proba este obligata sa-l prezinte si sa-l predea sub luare de dovada organului de urmarire penala sau instantei de judecata la cererea acestora.
Dvs. trebuie sa insistati in ceea ce priveste aceasta proba intrucat se va corobora cu celelalte probe de exemplu plangerea data de dvs.
Va sfatuiesc sa nu retrageti plangerea , sa nu fiti influentat in nici un fel. Av. Cserey Barnabas
Und3rtak3r a scris:

...ca proba video de la statia petroV nu constituie proba...ci ca el va face un referat pe baza vizionarii ...pentru ca ..nu poate lua inregistrarea de la statia peco...ca e in format ddf....

Deci eu sincer l-as fi inregistrat pe acest agent si direct o plangere la Parchetul de pe langa Tribunal ii faceam. [editat] Daca faceti o plangere penal, aceasta trebuie OBLIGATORIU inregistrata de catre organul de politie. Va cheama la audieri pt mai multe detalii si dvs mentionati de proba video. El, ORGANUL, se duce la unitatea respectiva unde, in baza art. 96 si 97 CPP ridica proba video si o anexeaza la dosar. Daca respectivii refuza sa predea proba, face un proces verbal, im prezenta unui martor, in care mentioneaza ca le-a adus la cunostinta respectivilor ca acea inregistrare reprezinta un mijloc de proba si poate fi dovada comiterii unei infracituni, dupa care anexeaza pv la dosar. Normal, in aceasta ultima situatie, procurorul cu avizul judecatorului ar trebui sa emita un mandat de perchezitie pt ridicarea probei.
Inca ceva, va rog, spuneti, ca nu este secret, numele si unitatea unde lucreaza aceast fenomenal agent.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
ContSters20980, utilizator
acest politist nu a luat inregistrarea de la statia peco pt ca nu poate citi format ddf.,,,dar a luat niste poze... poze luate cum a vrut dumnealui...adica acele poze care nu arata nimic...ce sa fac daca faptuitorul e mare inspector:(:((:(
fapta a fost savarsita acum o luna de zile si dosarul e inca la "militie" abia am fost chemat pentru a da declaratie...deci domnul procuror.(pentru ca nu vrea).si cu atat mai putin domnul judecator nu pot face nimic...domnul e agent ..ultimul grad...iar numele nu-l pot da pe forum ci doar pe privat nu de alta dar cine stie ce ce pot pati...caci eu " vreau sa mai traiesc in orasul asta"
Dupa administrarea tuturor probelor , organul de urmarire penala va cheama la prezentarea materialului de urmarire penala si va aduce la cunostiinta toate probele administrate.
Dvs. veti propune si veti arata motivele din care rezulta necesitatea administrarii acestei probe.
Oricum, ajungeti in instanta, iar presedintele completului , dupa propunerea dvs., va dispune administrarea probei.
Dvs. trebuie sa propuneti proba, in rest obligatia de ridicare este in sarcina organului de cercetare penala, pe dvs. nu va intereseaza in ce format era salvat inregistrarea video.

Alte discuții în legătură

parchetul competent misu11 misu11 Bună! Care este parchetul competent la care trebuie depusă o plangere penală împotriva unui organ de cercetare penală (comisar ,subcomisar de poliție si ... (vezi toată discuția)
Plangere la ordonanta de clasare violeta2201 violeta2201 Buna ziua! Intr-un dosar penal de agresiune/amenintare, am primit ordonanta de clasare de la procuror. Unde se depune plangerea? La procuror sau la organul ... (vezi toată discuția)
Obligatiile procurorului curea curea Ce se intimpla cînd un procuror este informat in plingerea penala ca exista dovezi vidio pentru cazul in curs !!! Procurorul nu ia nici o măsura in privinta ... (vezi toată discuția)