avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obligatiile procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obligatiile procurorului

Ce se intimpla cînd un procuror este informat in plingerea penala ca exista dovezi vidio pentru cazul in curs !!! Procurorul nu ia nici o măsura in privinta acelor dovexi video si dupa 60 de zile spune cu nosalanta ca a expirat valabilitatea lor !!!! Cum justifica acel procuror ca timp de 60 de zile nu a intreprins nici o actiune!!! Va Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 09:07, 10 Decembrie 2016
Art. 339 CPP

Plângerea împotriva actelor procurorului

(1) Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al parchetului.
Daca ati depus in scris aceasta solicitare pot aparea diverse probleme pentru procuror sau pentru stat in functie de situatie.

Depinde in primul rand si daca fapta constituie infractiune.

Despre ce fapta este vorba?
Domni politisti au crezut ca sunt un boschetar !!! Au crezut de cuviinta sa-mi aplice o corectie fizica !!! Vina mea este ca aveam barba si salopete rupte !!! La citeva ore mi-am scos certificat medical ..am fost la urgenta...a doua zi am depus plingere penala la procuratura pentru abuz in servici. Si loviri repetate !!! Am specificat ca totul este înregistrat de camerile de luat vederi !!! Procurorul nu a intreprins nici o actiune..sau a făcut totul sa dispară probele !!! M-a chemat la 70 de zile sa-mi explice ca perioada legala a trecut.. Si daca pot sa aduc alti martori

Părerea mea personala este ca au vizionat imaginile !!! Cînd o sectie intreaga de politie colaborează pentru înfăptuirea si ascunderea unei infractiuni eu cred ca se cheamă grup infractional organizat...nu vroiam decît scuze de la ei !!! Cred ca si-au dat seama de situatie si ca pot fi inculpati toti...sunt curios cum poate procurorul sa justifice ca nu a luat masuri !!! Daca aplica legea si îndatoririle lui..eu cred ca cazul se rezolva in maxim 3 ore...

Va Multumesc de răspuns !!! Banui-am si eu ca au cam dat de dracu....am inceput sa răsfoiesc legislatia....ma ginde-am ca politistii au si ei familii..si nu vroiam decît sa-si ceara scuze...dar actiunile procurorului m-au infuriat...nu se poate o asemenea ticalosenie...si eu care vroi-am numai sa-si ceara scuze
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
Gabriela Mihai, Avocat
Este vorba de infractiunea de purtare abuziva, ati luat CML, cate zile de ingrijiri medicale aveti?
3 zile..de îngrijiri....am scăpat ieftin pentru ca am simulat un infarct

Alte discuții în legătură

Plangere pentru agresiune. crush crush o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se ... (vezi toată discuția)
Calea de atac? _Alin_ _Alin_ Ieri am primit Ordonanța de la parchet, mi s-a respins plângerea ca inadmisibila, in temeiul art. 339 C.P.P. Ordonanța a fost emisă chiar de către ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala penan penan Buna ziua, am ajuns intr-o situatie complet inutila din cauza unui om care crede ca i se cuvine totul. am fost agresat intr-un loc public, de catre o anumita ... (vezi toată discuția)