avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită amenda recenta pt constructia unui geam de 25 ani
Discuție deschisă în Executare silită

amenda recenta pt constructia unui geam de 25 ani

vecina mi-a facut sesizare la primarie in legatura cu un geam al casei (construit acum 25 ani)care da spre curtea ei. mi s-a facut pv (in lipsa) "conform legii 50/1991 art 26 alin 3" ca s-a construit un gol de geam fara autorizatie de construire (repet geamul e facut acum 25 ani ) astfel ca ma vad silita sa" sistez santierul" (care santier??, acum 2 ani am schimbat cadrul de lemn cu termopan) si sa" solicit autorizatie de construire in caz contrar sa aduc la starea initiala. Aici ma incurc, care stare initiala? geamul e acolo de cand s -a construit camera, nu a fost construit ulterior. rog ajutor , nu imi permit sa achit amenda de 1000 ron. tb sa cer autorizatie de construire pt un geam construit acum 25 ani ? ? ce pot sa fac?

multumesc
liliana c.
Cel mai recent răspuns: c.liliana , utilizator 18:23, 21 Ianuarie 2009
Procesul verbal poate fi contestat in instanta, la judecartorie , in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia, intrucat , din cele relatate de dvs , continutul acestuia nu este conform cu realitatea , neavand nevoie de autorizatie pt o fereastra
deja existenta !
Succes.

Buna ziua,

trebuie sa faceti contestatie impotriva acelui proces verbal. Daca puteti proba ceea ce spuneti atunci el se va anula si nu veti mai primi amenda.

av. Boncu
Dl av.Costin Boncu are dreptate.
Procesul verbal poate fi lovit de nulitate absoluta si nu veti mai fi obligat a plati amenda, sau daca ati platit-o deja , vi se va restitui.
multumesc pt raspunsuri , problema e ca atunci cand s-a facut geamul, parintii mei nu au avut decat accordul verbal al vecinei de atunci. cum dovedesc ca geamul e acolo de 25 ani , daca nu apare nicaieri in schite (nu stiu de ce nu apare) nu am decat poze vechi cu noi in care apare si fereastra . e de ajuns sa fac contestatie ?

si daca ma vad obligata sa inchid geamul , tb autorizatie de construire pt a inchide golul de geam ?? sunt in ceata

multumesc anticipat pt ajutor
buna ziua
multumesc pentru raspunsuri
puteti sa-mi spuneti ce lege stipuleaza ca nu pot primi amenda pentru ceva deja construit. am inteles ca daca constructia este mai veche de 2 ani, nu mai pot fi acuzata ca nu am avut autorizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere autorizatie de construire necesara inchiderii balconului cu geam termopan aaaa1984 aaaa1984 Buna ziua, Va prezint situatia in care ma aflu: In luna febr am intrat in posesia certif de urbanism solicitat in vederea obt autoriz de const necesara ... (vezi toată discuția)
Am o camera fara geam si as dori sa pun unul ... animis25 animis25 Buna. O intrebare. Am o camera fara geam si as dori sa pun unul strict pr aerisire. Lung pe orizontala, cam la inaltimea celor ce se pun in baie sau mai ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)