avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... 1.500.000 de voturi falsificate la Referendum?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

1.500.000 de voturi falsificate la Referendum?

Numai din descoperirile făcute de DNA, numărul voturilor fraudate se ridică la aproximativ 1,5 milioane. Dacă la acestea se adaugă cele descoperite de procurorii de la Parchetul General, rezultă o hoţie inimaginabilă

[ link extern ]

asta ar insemna ca prezenta la vot ar fi fost aprox 37%...

... pe de alta parte, uitati ce au numarat (fizic, pe teren) reclamantii (pdlistii)

"Prezenţa la vot a fost de 46,26%. Niciodată n-am dat greş"

Blaga a precizat, într-o conferinţă de presă, că din numărotarea paralelă a PDL rezultă că participarea la vot la referendum a românilor, inclusiv a celor din diaspora, este de 46,26%, din care 86,82% au votat "DA", iar 11,2% au votat "NU", iar 113.967 au fost voturi nule.

Blaga a spus că PDL întotdeauna a fost foarte aproape de rezultatul oficial, arătând că are un program foarte bine pus la punct pentru numărătoarea paralelă.

"Niciodată nu am dat greş. Se joacă la sutimi cel mult", a spus Blaga.

[ link extern ]

adica dna-u' incearca sa demonstreze ca blaga a numarat prost.
:rofl::rofl:
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 09:09, 2 Decembrie 2012
"Mie mi-e foarte greu sa conduc o structura in mod democratic."
Emisiunea lui Marius Tuca din 22.01.2004.

Astea nu mai sunt vorbele unui ziarist, ci ale lui base, neinlocuitul.

[ link extern ]


Patrick, dar cum sunt lucrurile ?
mi se pare normal... "structurile":rolleyes: (cu timpane si ochi, desigur, unde e maestru) se conduc prin metode... "specifice":)).

Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
ContSters257414, utilizator
petricapetrisor a scris:


Patrick, dar cum sunt lucrurile ?


„Dacă cineva ar crede că prin vot putem să schimbăm ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm”
- Mark Twain

Cred că nimic din toată povestea asta cu democrația nu prea are nimic de a face cu realitatea. De mai bine de 15 ani (respectiv de la alegerile din 1996) nu mă mai interesează nimic din toate acestea - alegeri, referendumuri, UE, NATO și alte de astea.
Cred că cel mai bine e ca fiecare să încerce să facă ceva bun pe măsura puterilor și a propriilor convingeri și să nu se bazeze sau să-și facă iluzii în legătură cu politicieni, politică, democrație etc.

Este tot mai evident că principiile de bază ale democrației, respectiv votul direct și egal, sau răspunderea politică la care pot fi trași politicienii sunt niște instituții care nu mai corespund nevoilor societății (de fapt cred că a fost doar o iluzie că au corepuns cândva).

În fond ce reprezintă cei 200 - 300 de ani de democrație ai Americii (în Europa perioada este chiar mai scurtă) față de miile de ani care au trecut peste China sau peste alte imperii în decursul istoriei fără să cunoască nimic din tot ce însemană democrație, alegeri și alte prostii de astea? Și totuși au fost niște societăți clădite pe niște principii care au rezistat în timp și chiar s-au dezvoltat fără să aibă nimic de a face cu „principiile democrației” pe care le dezbatem așa de intens azi.

Deci, haideți să fim serioși și să nu ne consumăm energia cu astfel de discuții și dezbateri sterile.
Chiar nu au nici un rost și nu ajută la nimic. ;)
pai si cum sa facem?... birurile astea medievale, taierile de salarii si pensii (si/sau omorarea lor sub inflatie)... sau mitralierea intreprinzatorilor, sau fuga in masa a romanilor din romania...sau... sau... sau... dispar, asa, de la sine?

iar ce e aici e si in articolul ala al "ziaristului"...

Este tot mai evident că principiile de bază ale democrației, respectiv votul direct și egal, sau răspunderea politică la care pot fi trași politicienii sunt niște instituții care nu mai corespund nevoilor societății:rolleyes:

... "nevoi societate" = "interes national"?!:rolleyes:

Patrick, dupa parerea mea, ceea ce spui tu, ar fi cam asa:
e ca si cum ne-am muta pe o insula pustie, unde nu exista presedinte, guvern, institutii. Doar oameni simpli, liberi ca pasarea cerului, toti egali. Pur si simplu traim din vanat, stam intr-o coliba sau intr-o pestera, si gata. Dupa ce ai invata sa supravietuiesti, poate ca ai fi si fericit. Cel mai bun exemplu care imi vine in minte e Rahan, eroul benzilor desenate, pe care il ador.

Dar, daca revenim cu picioarele pe pamant, traim intr-o societate care are presedinte, guvern, institutii, etc. Chiar si asa, ar fi in regula ce spui tu, daca nu te-ar afecta in mod direct sau indirect, deciziile altora, chiar daca tu esti de buna credinta. Cand spun a afecta, ma refer financiar, dar si din punct de vedere fizic sau psihic.
Sa zicem ca financiar te descurci, chiar daca cineva iti taie 25 % din salariu, sau 5,5 % din pensie, ca e criza. Dar atunci cand vine procurorul peste tine sa te intrebe de sanatate, ca asa vrea el, tu stiind ca n-ai facut nimic, atunci nu mai e in regula deloc. Unii mai slabi de inger, ar putea claca, fizic sau psihic.
Si atunci afirmatia ta nu mă mai interesează nimic din toate acestea - alegeri, referendumuri, UE, NATO și alte de astea nu mai sta in picioare, decat daca te refugiezi pe insula aceea de care spuneam la inceput.
Cam asa vad eu lucrurile.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
petricapetrisor, utilizator

Alte discuții în legătură

Care ar putea fi distinctia juridica dintre democratie, meritocratie si cretinocratie? ContSters184021 ContSters184021 Subiectul mi-a fost sugerat, ca nuanta, de o prietena de pe av-net. Nu-i divulg identitatea. Dragi prieteni, va provoc sa comentati acest subiect, al ... (vezi toată discuția)
Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)