avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare drepturi partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare drepturi partaj

buna ziua,

am mai pus aceasta intrebare pe un alt forum, dar nu am primit niciun raspuns concret. situatia mea e urmatoarea: sotul meu a primit, inainte de a ne casatori, un teren in folosinta, de la stat, printr-un program pentru tineri. a ridicat acolo fundatia si peretii unei case, dar s-a oprit pentru ca nu a mai avut fonduri. tot atunci, inainte de casatorie, a facut si un credit, dar de acei bani nu s-a atins deloc pana acum, deoarece salariul i s-a micsorat si nu ar fi putut plati rata. acum casatorindu-ne, si avand in vedere si veniturile mele vrea sa isi termine casa si evident sa foloseasca creditul. in acelasi timp mi-a spus ca eu acolo nu am niciun drept si ca nu ma va face niciodata proprietara pe acea casa. lucrarile le va face cu muncitori, fara facturi, iar eu nu voi putea dovedi cu facturi ca am participat la constructia acelei case. insa casa nu e intabulata, practic intabularea si plata creditului vor fi singurele dovezi pe care le voi putea prezenta ca au fost facute in timpul casniciei. creditul, in schimb, este unul de nevoi personale, nu imobiliar, sau ipotecar, deci nu stiu cat atarna acest lucru in favoarea mea. eu nu am nicio proprietate, si nici nu mostenesc nimic, deci nu pot sa nu ma gandesc ca imi voi baga toti banii in casa lui si cand are el chef ma da afara, iar eu voi fi pe drumuri. de aceea as dori sa va intreb: faptul ca se face intabularea casei in timpul casatoriei nu imi confera niciun drept asupra imobilului?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:15, 10 Septembrie 2012
Bunul comun va fi supus partajarii de vreme ce notarea in Cartea Funciara a fost facuta in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie bunuri in cazul unui divort wild212 wild212 Buna ziua, Doresc sa va solicit consultanta in urmatoarea problema: sunt casatorit de 5 ani si am impreuna cu sotia doi copii minori (situatia lor e ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ioannna ioannna Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar ... (vezi toată discuția)