avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Partea civila in procesul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Partea civila in procesul penal

Foarte pe scurt: la finele anului 2008 am primit un buget pe care trebuia sa-l cheltuiesc cat mai repede fiindca se incheia anul financiar bugetar si ii pierdeam. Suma era mica, astfel incat am ales achizitia directa. Problema a fost ca doream un xerox, iar furnizorul nu-l avea pe stoc si nici nu aveam timp sa aleg un alt furmizor. Am facut un compromis si i-am platit intreg xeroxul in avans cu OP pe baza facturii, insa niciodata nu l-am mai primit. Desi am contactat furnizorul de nenumarate ori si telefonic si prin adrese oficiale, nu am primit niciun raspuns, mai mult de atat, corespondenta scrisa nici nu a ajuns la dansul, pe motiv ca adresa sediului social nu era corespunzatoare. Ulterior, am depus plangere si am cosntatat in final cu stupoare ca eu sunt cercetata pentru abuz in serviciu. Ma rog, sunt in faza de urmarire penala si as vrea sa ma constitui parte civila impotriva furnizorului pe care il consider parte reposnabila civilmente. Se poate acest lucru? Ca eu - invinuita, cercetata pentru abuz in serviciu, sa ma constitui parte civila? Din studiul codului de procedura penala la ART. 15 - Constituirea ca parte civilă apare urmatorul aspect:
Persoana vătămată se poate constitui parte civilă în contra învinuitului sau inculpatului şi persoanei responsabile civilmente.
Constituirea ca parte civilă se poate face în cursul urmăririi penale, precum şi în faţa instanţei de judecată până la citirea actului de sesizare.
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 12:40, 10 Septembrie 2012
Calitatea de invinuit exclude posibilitatea de a va constitui parte civila, in dosarul in care sunt efectuate acte de cercetare, in vederea stabilirii vinovatiei dumneavoastra.

Nu , nu puteţi dobândi calitatea de parte civilă într-un proces penal unde deţineţi calitatea de inculpat.
Împotriva acelui furnizor urmează să vă regresaţi dvs. , pe calea unui proces civil separat, fiindcă veţi fi nevoit să plătiţi , probabil , paguba produsă societăţii unde aţi lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in procesul penal alexandra.a1404 alexandra.a1404 Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? ... (vezi toată discuția)
Parte responsabila civilmente mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. In 2009 agajatul meu a produs un accident de circulatie din care au rezultat doua victime: una decedata si cealalta spitalizata (maxim 10 zile). ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila tora68 tora68 buna ziua, am primit o solicitare din partea unui organ de cercetare penala, prin care ne intreba (suntem intitutie de administratie publica locala) daca ... (vezi toată discuția)