avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bani pt. casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bani pt. casa

Buna ziua,

Am urmatoarea problema:
Parintii mei vor construi o casa. Au aproximativ jumatate din suma necesara constructiei, pentru diferenta voi face eu credit de nevoi pesonale. Pamantul pe care se construieste casa precum si autorizatia de constructie sunt pe numele tatei. As dori sa stiu daca se poate semna un act (intre mine si parinti) din care sa reiasa faptul ca le dau banii pentru construirea casei. Doresc acest lucru intrucat mai am o sora care nu va contribui la constructia casei. Mentionez ca parintii nu vor sa incheiem un act de vanzare-cumparare pe motiv ca si ei participa la constructia acestei case.

Multumesc anticipat,
Luminita L
Dvs puteti remite o suma de bani parintilor printr-un contract de donatie , incheiat in forma autentica , la notar (fiind necesar acordul de vointa al donatorului si donatarului ) sau sub forma unei donatii sub forma darului manual.
Pai userul vrea sa aiba un avantaj fata de sora care nu contribuie, o parte din casa... cum o ajuta donatia sa dobandeasca ceva in plus fata de sora?

Doamna lumi, mai bine vorbiti cu parintii sa vedeti ce act ar fi dispusi sa semneze, spuneti-ne si dv. ce urmariti, ca nu se intelege tocmai bine... Vreti banii inapoi mai tarziu sau vreti parte din casa?
Buna ziua,

daca veti da o suma de bani parintiloratunci veti avea dreptul DOAR sa le cereti banii inapoi, si asta nu mai tarziu de 3 ani de la momentul scadentei. Asadar, nu veti avea niciun avantaj fata de sora dvs. Doar in cazul in care ( Doamne fereste!) parintii dvs. ar decedat in interiorul termenului de prescriptie de 3 ani, atunci s-ar tine cont de aceasta creanta.
Ar fi bine sa gasiti o cale de a deveni proprietara pe un procent din casa.

av. Boncu
Nu-i tocmai asa, depinde ce act anume incheie...
:D
Revin cu amanunte. Tocmai am depus actele pentru un credit de nevoi personale pe perioada de 10 ani. Banii integral ii voi da parintilor pentru construirea unei case la rosu. Parintii au jumatate din suma necesara constructiei casei la rosu. Dupa ce se va construi casa la rosu tot eu voi face credit cu ipoteca pe aceasta casa ( prin creditul cu ipoteca voi refinanta creditul initial).pentru finalizarea constructiei. Ratele le voi plati eu (fara ajutorul surorii) iar creditul se va intinde pe 25 ani. Deci pana la urma contributia mea va fi cam de 2/3. as vrea ca in momentul in care le voi da parintilor suma initiala sa putem incheia un act prin care ei, in schimbul acestei sume, sa imi incredinteze jumatate din valoarea casei. Nu stiu daca se poate acest lucru, atata timp cat casa nici nu e construita(banuiesc ca nu se poate incheia un act de V-C pe jumatate dintr-o locuinta ce nu exista, ...chiar nu ma pricep). Parintii nu au vrut sa facem de la inceput un contract de V-C pentru ca o parte din banii casei ii detin ei si considera ca pe viitor ma voi intelege cu sora mea. Dar nu stiu ce sa vorbesc cu ei, ce sa le propun atata timp cat nu stiu daca ce as vrea eu este posibil. Chiar am nevoie de sfatul dvs.

Alte discuții în legătură

Bani pt. casa lumi13 lumi13 Buna ziua, Am urmatoarea problema: Parintii mei vor construi o casa. Au aproximativ jumatate din suma necesara constructiei, pentru diferenta voi face eu ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe teren fara act de proprietate prostimea prostimea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pe scurt situatie e cam asa. Cumnatul meu a promis ca le construieste o casa in valoare de 800 milioane parintilor ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa la rosu catalucan catalucan Buna ziua, am construit o casa la rosu si acum nu mai am bani pentru a o termina. As vrea sa stiu daca se poate intabula casa la rosu pentru a o pune gaj la ... (vezi toată discuția)