avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bani pt. casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bani pt. casa

Buna ziua,

Am urmatoarea problema:
Parintii mei vor construi o casa. Au aproximativ jumatate din suma necesara constructiei, pentru diferenta voi face eu credit de nevoi pesonale. Pamantul pe care se construieste casa precum si autorizatia de constructie sunt pe numele tatei. As dori sa stiu daca se poate semna un act (intre mine si parinti) din care sa reiasa faptul ca le dau banii pentru construirea casei. Doresc acest lucru intrucat mai am o sora care nu va contribui la constructia casei. Mentionez ca parintii nu vor sa incheiem un act de vanzare-cumparare pe motiv ca si ei participa la constructia acestei case.

Multumesc anticipat,
Luminita L
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:52, 22 Ianuarie 2009
Sigur ca da. Puteti cel putin sa sa incheiati un contract de imprumut. In situatia unui conflict ulterior, veti avea recunoscut un drept de creanta, respectiv suma de bani.Imi pare rau sa constat ca se nasc semenea suspicuni intre membrii unei familii.
trebui insa sa stici ca atat timp cat parintii sunt in viata ei pot dispune dupa bunul plac asupra averii...sa nu credeti ca avand calitatea de fiu automat veti mosteni averea parintlor. veti mosteni impreuna cu sora ce va exista la acel moment...al decesului.

daca veti incheia un act, veti avea un drept de creanta impotriva parintilor iar in eventualitatea unui partaj al casei ( in contradictoriu cu sora, parintii fiind decedati sa spunem) veti avea dovada unei contributii la edificarea constructiei...

In sfarsit, depinde ce va rezerva viitorul
Pentru inceput asigurati-va ca aveti un inscris din care sa rezulte ca ati dat suma.

av. Ileana Schwarz
Multumesc pentru raspuns. Dar banii pe care ii voi da parintilor (aproximativ jumatate din valoarea casei) nu ii dau cu titlu de imrumut. Voi face un credit iar ratele le voi plati eu. Tocmai din acest motiv as vrea sa existe un act (nu stiu ce fel de act) din care sa reiasa ca am contribuit la construirea casei.
Ati spus ca parintii nu vor...de aceea am spus imprumut.Sa aveti o acoperire. Daca parintii nu vor sa va acorde macar un procent asupra constructiei, nu gasesc alta solutie sa aveti dovada ca ati dat banii...Veti putea ridica pretentii mai mari asupra casei ..daca acest imprumut nu se va rambursa...asa am gandit eu.

Ar trebui sa va convingeti parintii..asta e.

av. Ileana Schwarz
Cum ar putea parintii sa-mi acorde un procent asupra constructiei? Se poate face vreun demers in acest sens inainte de finalizarea constructiei, mai exact in momentul in care le voi da banii parintilor?
Va multumesc mult pt raspunsuri
Va atrag atentia ca ati incalcat regulamentul de postare prin postarea aceleiasi intrebari de doua ori. Va rog sa urmariti raspunsurile numai aici: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani pt. casa lumi13 lumi13 Buna ziua, Am urmatoarea problema: Parintii mei vor construi o casa. Au aproximativ jumatate din suma necesara constructiei, pentru diferenta voi face eu ... (vezi toată discuția)
Acte casa 3Laura 3Laura Buna ziua! Daca am construit o casa înainte de căsătorie,(2010) dar Recepția si actele pe imobil au fost făcute in timpul căsătoriei(2013), ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Succesiune casiana m casiana m În urma decedării părinților mei, la deschiderea masei succesorale, una dintre surori a renunțat la succesiune. Acum, după mai ... (vezi toată discuția)